De potentiële ROI en economische impact van Office 365
Laurens Frijters

Steeds vaker ontvangen wij de vraag: “Wat is de potentiële ROI voor mijn organisatie als ik aan de slag ga met Office 365​?” Onderzoeksbureau Forrester heeft voor Microsoft een onderzoek gedaan naar de totale impact en de potentiële Return On Investment (ROI) die bedrijven kunnen realiseren met Office 365​. Het doel van deze studie is om lezers van grote organisaties te voorzien van een model ​om de financiële impact van Office 365 te evalueren.

Om de voordelen, kosten en risico’s die verbonden zijn aan een Office 365 implementatie beter te begrijpen, heeft Forrester een interview gehouden onder drie bestaande klanten met meerdere jaren ervaring op het gebied van Office 365. ​Daarnaast is er een online enquête gehouden onder 60 grote organisaties die ook gebruik maken van Office 365. Office 365 is de Software as a Service (SaaS) versie van de zakelijke producten van Microsoft, inclusief Office Professional Plus, Exchange, Lync, SharePoint, Yammer en OneDrive.

De voordelen van Office 365 zijn op te splitsen in vijf pijlers:

1. Technologie: Omvat hardware en software besparingen en verminderde IT inspanningen.

2. Mobiliteit: Het zorgt voor de toegang tot informatie, overal en altijd. Applicaties zorgen voor efficiëntie en een snellere tijd richting de markt.

3. Controle en compliance: Kijkt naar lagere compliance kosten en inspanningen door het gebruik van ingebouwde industrie standaarden en praktijkcases.

4. Enterprise Social: Kijkt naar hoe de samenwerking verloopt en de bedrijfsprocessen verkorten door het gebruik van in Office 365 ingebouwde tools, voor het verbeteren van de communicatie.

5. Business Intelligence: Kijkt naar kansen om betere beslissingen te maken door meer actuele data over verschillende opslagmogelijkheden.​​

Wilt u meer lezen over het Forrester onderzoek naar de impact en de potentiële Return On Investment (ROI) die bedrijven kunnen realiseren met Office 365? Download het Forrester onderzoek via onderstaande link of neem contact op voor het opstellen van een business case voor uw organisatie.

The-Total-Economic-Impact-Of-Office-365

SHARE
Laurens Frijters

Managing Director

Meer weten?
Laurens vertelt je graag meer.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!