Maandelijks zullen wij een overzicht bieden van belangrijke en opvallende updates op het gebied van Microsoft technologie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat wij niet alleen zelf op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, maar onze (potentiële) klanten ook! Lees hier de belangrijkste updates van de afgelopen maand, met deze maand nieuwe features in Outlook, Azure en het Power BI Dashboard.

Multifactor Authentication policy voor admin accounts

Microsoft komt met een update genaamd baseline protection. Deze staat nu in preview, maar is binnenkort algemeen beschikbaar. Hierdoor wordt multifactor-authenticatie (MFA) automatisch aangezet voor admin accounts. Als deze policy geactiveerd wordt, is het mogelijk dat jouw Cloud services accounts niet  meer functioneren. Lees hier meer over deze update.

Vanuit InSpark bieden wij een assessment aan, waarin wij in één dag jouw omgevingen scannen en analyseren, om vervolgens een plan van aanpak te maken. Dit omdat wij willen voorkomen dat jullie accounts niet meer functioneren. Stuur mij een email als je interesse hebt: salar.darwish@inspark.nl.

Introductie van het Microsoft 365 Admin Center

in 2017 heeft Microsoft een nieuwe dienst, namelijk Microsoft 365 geïntroduceerd. Microsoft 365 is een combinatie van Office365, Windows 10 en EM+S. Microsoft 365 is een complete, intelligente en veilige oplossing voor de moderne werkplek. Deze Microsoft 365 diensten worden geïntegreerd in een admin center. Het nieuwe admin center heeft de naam Microsoft 365 admin center gekregen.

Waarschuwingsbeleid in Office 365 Security en compliance center

Het Office 365 security en compliance center zal uitgebreid worden met nieuwe waarschuwingen. Deze nieuwe waarschuwingen krijgen de collega’s, wanneer:

  • Een gebruiker Exchange Admin rechten heeft gekregen
  • Nieuwe regels worden aangemaakt
  • E-mailberichten vertraging hebben

Deze waarschuwingen zijn beschikbaar binnen Office 365 Enterprise E1, E3 en E5 licentie pakketten.

Outlook add-ins beheren

​Om te zorgen dat medewerkers de juiste add-ins krijgen In Outlook, komt Microsoft met een nieuwe feature. Deze feature heet Centralised deployment en kan worden gebruikt voor het centraal uitrollen van add-ins. De preview is beschikbaar vanaf 27 juni.

Traffic Analytics in Azure beschikbaar

Traffic Analytics is een Cloud-gebaseerde oplossing die inzicht in gebruikers- en activiteit in de Cloud-netwerken biedt. Met Traffic Analytics kun je onder andere het volgende doen:

  • Netwerkactiviteit visualiseren via Azure-abonnementen
  • Beveiligingsrisico’s identificeren met informatie zoals open-poorten en applicaties die toegang proberen te krijgen tot internet

Lees alle mogelijkheden binnen Traffic Analytics in het complete artikel.

Company branding toevoegen aan sharing e-mails in OneDrive en SharePoint Online

Vanaf eind juni is het mogelijk om company branding toe te voegen aan OneDrive en SharePoint Online sharing e-mails. De branding wordt overgenomen van company branding in Azure Active Directory. Deze update en een aantal nieuwe updates met betrekking tot OneDrive worden in dit artikel van Microsoft aangekondigd. ​

Power BI Desktop vernieuwd

In juni zijn er verschillende nieuwe updates en features van het Power BI desktop gepresenteerd. In het artikel staan deze updates op een rijtje. Hier vind je ook een filmpje van 30 minuten waarin alle nieuwe updates worden uitgelegd. ​

Wil jij deze updates ook ontvangen? Laat onder aan de pagina je gegevens achter en schrijf je in voor deze maandelijkse mailing. 

SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!