InSpark updates – juni
Salar Darwish

Maandelijks zullen wij een overzicht bieden van belangrijke en opvallende updates op het gebied van Microsoft technologie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat wij niet alleen zelf op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, maar onze (potentiële) klanten ook! Lees hier de belangrijkste updates van de afgelopen maand.

Bespaar tot 40% op je VM-kosten       

Vanaf nu kun je besparen op je VM-kosten in Azure. Microsoft heeft via het CSP-programma reserved instances beschikbaar gemaakt. ​Wat houdt dit precies in?
Dit is een VM die je voor een of drie jaar bestelt en 24/7 laat draaien. Afhankelijk van welk abonnement je afsluit (een of drie jaar), krijg je oplopende korting tot wel 43%. In combinatie met Azure Hybrid Use Benefit kan de besparing zelfs oplopen tot 82% oplopen. In dit filmpje worden de mogelijkheden op een duidelijke manier uitgelegd.

Berichten traceren in Office365 Security & Compliance Center

Message trace is een van de meest gebruikte trouble-shooting tools voor beheerders. Voorheen kon je via het Exchange Online Admin Center berichten traceren. Microsoft zal een update uitbrengen om berichten traceren effectiever en makkelijker te maken. De nieuwe Message Trace tool zal verplaatst worden naar Office365 Security & Compliance Center.

Versiegeschiedenis in OneDrive for Business en team sites in SharePoint Online

Met versiegeschiedenis kun je oudere versies van documenten bekijken en terugzetten. Vanaf nu wordt deze optie standaard op alle SharePoint bibliotheken, OneDrive sites en Microsoft Team sites aangezet. De optie om versiegeschiedenis uit te schakelen of een limiet voor de aantal opgeslagen versies in te stellen, zal verdwijnen.

Dashboard Theming in the Power BI Service

​Power BI dashboards brengen rapporten, afbeeldingen, Excel-werkmappen en meer samen. Microsoft maakt het nu mogelijk om de stijl van deze dashboarden aan te passen en te personaliseren. Met een een paar kliks kun je nu de stijl van jouw organisatie toepassen op de Power BI dashboards.

SQL ATP Protection (ATP) en SQL Vulnerability Assessment beschikbaar

De SQL Kwetsbaarheidsbeoordeling (VA) biedt met deze beschikbaarheid een one-stop-shop om potentiële databasekwetsbaarheden te ontdekken, op te sporen en te verhelpen. Het helpt je inzicht te krijgen in jouw beveiligingsstatus en omvat uitvoerbare stappen om beveiligingsproblemen op te lossen en je databaseversterkingen te verbeteren. VA is beschikbaar voor Azure SQL Database-klanten en voor lokale SQL Server-klanten via SSMS.​

SharePoint standaard instellingen aanpassen

Binnen SharePoint komt er een functie beschikbaar om de standaard instellingen aan te passen als er een site wordt gedeeld. Momenteel staat de bewerkingsfunctie aan wanneer je een site deelt, maar met deze nieuwe update kun je deze bewerkingsfunctie standaard uitzetten. Deze optie is eind juni beschikbaar. 

Microsoft Build 2018 Azure Networking updates

Microsoft Build is een jaarlijkse conferentie van Microsoft. Wij zijn dit jaar met een delegatie van InSpark aanwezig geweest, om de laatste Microsoft ontwikkelingen direct te bespreken met Microsoft. Tijdens de conferentie van dit jaar, heeft Microsoft een aantal updates m.b.t. networking in Azure aangekondigd.

Wil jij deze updates ook ontvangen? Laat onder aan de pagina je gegevens achter en schrijf je in voor deze maandelijkse mailing. 

SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!