Maandelijks zullen wij een overzicht bieden van belangrijke en opvallende updates op het gebied van Microsoft technologie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat wij niet alleen zelf op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, maar onze (potentiële) klanten ook!

Voeg externe gebruikers toe aan Microsoft Teams

Een van de meest gevraagde functionaliteit sinds de start van Microsoft Teams, wordt nu door Microsoft geïmplementeerd. Voorheen kon je namelijk alleen met gebruikers binnen eigen organisatie deelnemen aan een Microsoft Team, maar binnenkort is het mogelijk om een gebruiker buiten de organisatie uit te nodigen om deel te nemen aan hetzelfde team. ​​​​​​​

Upgrade naar VM naar Back-up-stack v2

VM-Back-up-stack v2 is nu beschikbaar. De upgrade van de back-stack V2 virtuele machine (VM), biedt de volgende verbeteringen. Allereerst verlaagt het de back-up en hersteltijd en daarnaast is er schijf ondersteuning tot wel 4 TB.

Advanced Threat Protection (ATP) voor Sharepoint, OneDrive en Microsoft Teams

We kennen Advanced Threat Protection (ATP) als een extra beveiligingslaag voor Exchange Online. Microsoft zorgt er met Advanced Threat Protection (ATP) voor dat je e-mailverkeer geavanceerd wordt beveiligd met tegelijkertijd minimale impact op je productiviteit. Microsoft heeft Advanced Threat Protection (ATP) nu uitgebreid met ondersteuning voor SharePoint, OneDrive en Microsoft Teams.

Azure portal updates

Azure portal wordt regelmatig bijgewerkt door Microsoft. Sinds begin van dit jaar, heeft het Azure portal team diverse updates uitgevoerd om beheerders te helpen om virtuele machines, netwerken, storage resources veiliger, sneller en makkelijker te beheren. Ook deze maand zijn er weer dingen veranderd.

Power BI report page tooltip functionaliteit

Microsoft is constant bezig met het verbeteren en implementeren van nieuwe functionaliteiten binnen Power BI. Een van de nieuwe verbeteringen is het tonen van gedetailleerde data bij hoveren met de muis over de data. Deze functionaliteit is nog steeds in preview mode. Lees hieronder het artikel van Microsoft over deze nieuwe functionaliteit. Het artikel bevat ook een filmpje over de Microsoft Power BI desktop updates van maart.​

Aankomende verbeteringen van de Azure-AD inlogervaring

Microsoft zal binnenkort de inlog ervaring op Azure AD verbeteren. Op basis van feedback van de klanten, zal Microsoft een aantal updates uitvoeren. De verbeteringen hebben alleen betrekking op de UI. Er zullen geen functionaliteiten gewijzigd worden.

Wil jij deze updates ook ontvangen? Laat onder aan de pagina je gegevens achter en schrijf je in voor deze maandelijkse mailing. 

SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!