Maandelijks zullen wij een overzicht bieden van belangrijke en opvallende updates op het gebied van Microsoft technologie. Wij vinden het namelijk belangrijk dat wij niet alleen zelf op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen, maar onze (potentiële) klanten ook! Lees hier de belangrijkste updates van de afgelopen maand.

Message encryptie gekraakt

Wellicht heb je dit al gelezen, maar message encryptie technieken als PGP en S/MIME zijn gekraakt. Een bug in deze technologie zorgt ervoor dat versleutelde berichten toch als platte tekst gelezen kunnen worden. Verschillende beveiligingsonderzoekers hebben aangegeven dat gebruikers per direct moeten stoppen met het gebruik van de plug-ins, als zij zeer gevoelige communicatie versleutelen met deze technieken.

Office365 maakt gebruik van Office Message Encryption (OME) techniek om berichten te versleutelen. Nog geen Office365 encryptie aanstaan? Neem dan contact met ons op!

Een nieuwe Azure DDoS Protection

DDoS-aanvalen zijn een van de grootste uitdagingen voor organisaties, wanneer zij hun business applicaties verplaatsen naar de cloud. Met name de beschikbaarheid en de beveiliging van deze toepassingen vormt een grote uitdaging. Microsoft Azure platform biedt een basis bescherming tegen DDoS (Azure DDoS Protection basic) aanvallen. Deze functionaliteit is automatisch ingeschakeld als onderdeel van Azure platform, zonder extra kosten.

Microsoft heeft in april een nieuw type DDoS bescherming aangekondigd, namelijk Azure DDoS Protection Standard. Azure DDoS Protection Standard biedt mogelijkheden voor extra risicobeperking. DDoS-bescherming standaard is eenvoudig in te schakelen, en vereist geen wijzigingen in de toepassing.​ ​

TLS versie update nu beschikbaar voor app services en function hosted apps in Azure

​Transport Layer Security (TLS) is het meest gebruikte protocol voor het beveiligen van verbindingen op internet. TLS wordt gebruikt in een breed scala van toepassingen. Bekende voorbeelden zijn webverkeer (HTTPS), e-mailverkeer (IMAP en SMTP over STARTTLS) en bepaalde typen virtual private network (VPN). De TLS versie voor App services en function hosted apps in Azure kunnen nu geüpdatet worden.

Office 365 Secure Score wordt vervangen door Microsoft Secure Score

Met Office365 Secure Score kregen organisaties inzicht in de security van de Office365 omgeving. Organisaties werden op basis van de resultaten, geadviseerd om de Office 365 omgeving beter te beveiligen. Microsoft gaat Office 365 Secure Score uitbreiden met meer mogelijkheden en daar komt een nieuwe naam bij kijken. Microsoft Secure Score is een combinatie van resultaten uit Office365 en Windows Secure Score.

PowerApps WebPart in SharePoint Online

Binnen SharePoint is er een nieuwe WebPart aangekondigd genaamd PowerApps WebPart. De WebPart zorgt ervoor dat je PowerApps kan toevoegen in SharePoint en is begin mei 2018​ beschikbaar.

SharePoint Online krijgt grotere opslagcapaciteit

​Meer dan 350,000 organisaties maken gebruik van SharePoint Online als data opslag. Veel organisaties willen nog meer data migreren van on premises SharePoint of File Share naar SharePoint Online. Microsoft gaat de SharePoint Online opslagcapaciteit per user licentie verhogen. Deze opslagcapacititeit geldt voor alle Office365 producten die SharePoint Online gebruiken.

Microsoft Teams updates

De komende weken komen er nieuwe updates uit voor Microsoft Teams. Hieronder vind je een overzicht.

  • De mogelijkheid om zakelijke contacten uit Skype te importeren naar Microsoft Teams
  • Unified Presence tussen Teams en Skype for Business
  • Interoperabiliteit tussen Microsoft Teams en Skype for Business
  • Verbeterde out-of-office berichten en meldingen over oproepen
  • De mogelijkheid om bewaarbeleid voor Microsoft Teams in te stellen
  • De mogelijkheid om Microsoft Teams te installeren met behulp van MSI

Lees hier meer over alle updates.

Netwerk activiteiten op de Azure omgeving controleren met Traffic Analytics

Er is een publieke preview aangekondigd van Traffic Analytics; een cloud oplossing waarmee je inzicht krijgt in het netwerkverkeer van gebruikers en applicaties. Daarnaast kun je je netwerk beter beveiligen en de performance van je apps verbeteren. Traffic analytics is nu beschikbaar.

Wil jij deze updates ook ontvangen? Laat onder aan de pagina je gegevens achter en schrijf je in voor deze maandelijkse mailing. 

SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!