AMSTELVEEN, 1  JUNI 2017 – Uit meer dan 2800 inzendingen is InSpark gekozen tot finalist van Microsoft’s Hybrid Cloud and Infrastructure Platform award. Hiermee behoort Nederlands IT-consultancybureau InSpark tot de top-3 bedrijven wereldwijd die succesvol de hybride cloud van Microsoft kan implementeren.

Unieke migratieaanpak

“Microsoft’s visie op hybride cloud is het bieden van een consistent platform, zowel in je eigen datacenter met Azure Stack, als in de publieke cloud met Microsoft Azure. Dit begrijpt InSpark. Zij is daarom als geen ander in staat om klanten dit vandaag al te bieden met haar unieke migratieaanpak”, laat Wouter Ouweneel, business lead bij Microsoft Nederland weten.

Bert Wolters, lead consultant en Azure MVP bij InSpark vult aan: “Een mooi voorbeeld hiervan zijn de gemeenten Ouder-Amstel, Diemen en Uithoorn die samen onder de naam DUO+ de IT-dienstverlening hebben gebundeld. InSpark heeft een hybride cloud ontworpen zodat specifieke data in-huis kon blijven, maar verbonden met de publieke cloud zodat er optimaal gebruik kan worden gemaakt van de voordelen van cloud.”

Mooie erkenning

“Het is een mooie erkenning voor het harde werken van ons team. Onze consultants willen de beste zijn in Azure, Azure Stack, OMS, Windows Server en System Center en dat merken onze klanten elke dag weer. Deze ervaring zetten wij in om migraties zo gemakkelijk mogelijk te maken”, zegt Joran Markx, lead consultant Hybrid Cloud bij InSpark.

InSpark helpt al geruime tijd het vooruitstrevende Fagron, producent van op maat gemaakte medicijnen, met haar transitie naar het Microsoft Cloud platform. Zo heeft InSpark onder andere in de regio’s Noord- en Zuid-Amerika en Europa platformen op Azure ontwikkeld waarop de lokale Fagron bedrijven dagelijks snel, veilig en optimaal werken. Dimitri Lambrecht, Global Digital Transformation Manager bij Fagron: “Vanuit onze strategie zijn we een early adopter wat betreft de Microsoft Azure Cloud technologieën. Door nauw samen te werken met InSpark en gebruik te maken van hun diepgaande kennis en ervaring met Azure technologieën, zijn we nu in staat om wereldwijd slechts binnen enkele uren tijd een volledig nieuwe Azure Cloud infrastructuur op te zetten voor locaties waar we medicijnen willen bereiden.”

Volledige ontzorging

InSpark biedt een unieke mix van projectdienstverlening en cloud-native beheer om klanten van A tot Z te ontzorgen in de route naar de cloud. “Als je infrastructuur-as-a-service gebruikt als cloudoplossing ligt er nog een deel van de verantwoordelijkheid bij jezelf. Ook dit nemen we onze klanten uit handen, inclusief het leveren van de licenties en abonnementen via het CSP-programma, zodat ze de belofte van cloud helemaal kunnen ervaren”, aldus Dave van Lier, business lead voor Managed Services bij InSpark.

Met Azure Stack POC-as-a-Service, een samenwerking met HPE en The Sourcing Company, biedt InSpark als eerste ter wereld de mogelijkheid om 14 dagen lang Azure on-premise uit te proberen. Mark Scholman, Cloud & Datacenter MVP bij InSpark: “We zijn al 12 maanden aan het investeren in Azure Stack kennis zodat wij klanten – ongeacht waar ze Azure willen gebruiken – kunnen helpen, dus ook in het eigen datacenter.”

Over InSpark

InSpark is begin 2017 ontstaan uit de fusie tussen inovativ en Sparked. Met ruim 90 medewerkers is zij een toonaangevende partner van Microsoft op het gebied van digitale transformatie. InSpark heeft inmiddels meer dan 500.000 gebruikers naar de Microsoft cloud gebracht. Lees meer op www.inspark.nl of bekijk deze video.

 

 

SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!