Kennisbijeenkomst voor IT-managers

Sta jij voor de uitdaging om de moderne mobiele werkplek voor jouw organisatie te faciliteren? En moet je daarbij ook zorg dragen voor dataveiligheid – conform AVG en ongeacht de locatie waar en het apparaat waarop gewerkt wordt? Kom dan naar de kennisbijeenkomst: “Zo beveilig je mobiele apparaten écht” op donderdag 26 april bij YouMeet in Utrecht. 

schrijf je hier in

Is dit jouw doel? 

We werken steeds vaker vanaf verschillende locaties – vanuit huis, hotels, cafés en luchthavens. Op laptops, tablets en mobiele telefoons leggen we eenvoudig contact met anderen. Ook delen we zo continu data met elkaar. Het moderne werken dat zorgt voor efficiënte samenwerking en een effectieve indeling van je werkdag.  

Dan is dit jouw uitdaging:  

Het adopteren van zo’n moderne werkplek gaat in een sneltreinvaart. Waar we als organisaties echter niet in dezelfde snelheid mee gaan, is het garanderen van de veiligheid van die werkplek. Medewerkers maken veelvuldig gebruik van verschillende netwerken die buiten ons vertrouwde bedrijfsnetwerk vallen. Organisatiedata, jouw Intellectual Property, is daarmee onvoldoende beveiligd. Natuurlijk wil je hier grip op en controle over houden. 

Het goede nieuws is: dat kan! Door met technologie zaken juist in te richten. Tijdens deze kennisbijeenkomst nemen we je aan de hand van twee demo’s mee in reële bedreigingen voor jouw mobiele werkplek én delen we hoe je jouw mobiele apparaten écht goed kunt beveiligen. 

Het programma 

14.00 uur – Inloop met koffie/thee 

 14.30 uur De moderne mobiele werkplek
Kunnen we het steeds mobieler werken ook écht veilig houden? Ronny de Jong gaat in op de ontwikkelingen en potentiële gevaren zoals hackers en datalekken. En natuurlijk welke rol de komst van de AVG/GDPR in het spectrum inneemt. Tevens deelt hij zijn visie op hoe je met Microsoft technologie de moderne mobiele werkplek kunt inrichten – door Ronny de Jong, Lead Consultant Modern Workplace bij InSpark. 

 15.15 uur De bedreigingen van mobiel werken
Bedrijven werken steeds mobieler. En het operating system van een mobiel is niet te vergelijken met dat van een vaste PC of laptop. Daarom kent dit apparaat ook ander type gevaren. Welke dit zijn en hoe vaak ze voorkomen vertelt Jeroen aan de hand van de ‘Mobile Matrix’ ontwikkeld door Lookout. – door Jeroen Wijdogen, Mobile Security Engineer bij Lookout 

 16.00 uur – Korte break 

 16.15 uur – Hackers in actie
Aan de hand van twee live demo’s, krijg je inzicht in de risico’s die mobiel werken met zich meebrengt. Demo 1 toont een inbreuk op privacy via een mobiel apparaat. De nummer 1 methode voor hackers om je bedrijf te infiltreren. Demo 2 toont hoe hackers door het achterhalen van zakelijke wachtwoorden via een open WIFI netwerk eenvoudig toegang krijgen tot bedrijfsinformatie – door Tom Klaver, Consultant Modern Workplace bij InSpark. 

 17.00 uur – Napraten + borrel 

Dit event is in samenwerking met Lookout

SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!