Het maximale uit licenties halen was niet eerder zo eenvoudig

Wil jij grip houden op jouw Cloud licenties en applicaties? Altijd direct het antwoord op vragen als: Wat hebben we nu? Wat kunnen we ermee? Halen we het maximale eruit? En wil je daarnaast eenvoudig zelf op- en afschalen? Op elk moment inzicht in de kosten? En zien welke applicaties het meest worden gebruikt? Verstevig nu jouw grip op de Cloud met een Cloud Control Panel. 

Dit is het Cloud Control Panel

Het Cloud Control Panel is een online omgeving waarin jij eenvoudig zelf jouw licenties beheert. Zo krijg je inzicht in de kosten en het verbruik van Azure & Microsoft 365 subscription binnen jouw organisatie. Ook kun je inzoomen op de kosten per subscription of service die je afneemt. Dat alles in een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke weergave (gecreëerd op basis van Power BI).

Het Cloud Control Panel toont alle subscriptions van jouw tenant in één overzicht. Licenties kun je toe- en afwijzen waarna het aantal bestelde licenties omhoog of omlaag gaan. Hiermee betaal je per toegewezen licentie (pay as you use). Zo hoef je nooit meer extra licenties ‘op de plank’ te laten liggen. Zoom in op een specifieke subscription om te zien wat er allemaal onder valt en of je hier wel het maximale uithaalt. Ontdek bijvoorbeeld of de onderliggende applicaties van jouw licenties ten volle gebruikt worden. Zo zie je ook snel waar je kunt optimaliseren.

Jouw Cloud Control Panel

In combinatie met het afnemen van licenties of abonnementen (zoals Managed Services) via InSpark, bieden wij het Cloud Control Panel geheel als service aan. Gratis dus. Evenals het advies van onze gecertificeerde licentie-expert Emile Smeets.

SHARE
Emile Smeets

Cloud Subscription Specialist

Grip op jouw Cloud assets?
Licentiekoning Emile vertelt je graag meer over het Cloud Control Panel, in ruil voor een kop koffie.