Wil jij grip houden op jouw Cloud licenties en applicaties? Altijd direct het antwoord op vragen als: Wat hebben we nu? Wat kunnen we ermee? Halen we het maximale eruit? En wil je daarnaast eenvoudig zelf op- en afschalen? Op elk moment inzicht in de kosten? En zien welke applicaties het meest worden gebruikt? Verstevig nu jouw grip op de Cloud met een Cloud Control Panel. 

Dit is het Cloud Control Panel

Het Cloud Control Panel is een online omgeving waarin jij eenvoudig zelf jouw licenties beheert. Zo krijg je inzicht in de kosten en het verbruik van Azure & Microsoft 365 subscription binnen jouw organisatie. Ook kun je inzoomen op de kosten per subscription of service die je afneemt. Dat alles in een gebruiksvriendelijke en visueel aantrekkelijke weergave (gecreëerd op basis van Power BI).

Het Cloud Control Panel toont alle subscriptions van jouw tenant in één overzicht. Licenties kun je toe- en afwijzen waarna het aantal bestelde licenties omhoog of omlaag gaan of je hebt de keuze om zelf op en af te schalen zonder de licenties toe te wijzen. Hiermee betaal je per toegewezen licentie (pay as you use) of per bestelde licentie per dag. Zo hoef je nooit meer extra licenties ‘op de plank’ te laten liggen

Cost Control

Het verbruik van jouw Azure subscription kun je inzien per subscription, resource tag, group of type. De trends in gebruik en het relatieve gebruik kun je in dit portal zien. Wil je meer pro actief kosten inzage, dan hebben we een Expertportal waarin je een voorspelling van de kosten ziet én mogelijke kostenbesparingen in euro’s specifiek voor jouw omgeving.

Cost Control 2

Jouw Cloud Control Panel

In combinatie met het afnemen van licenties of abonnementen, zoals Managed Services, via InSpark, bieden wij het Cloud Control Panel geheel als service aan. Gratis dus. Evenals het advies van onze gecertificeerde licentiespecialist Emile Smeets.

SHARE
Emile Smeets

Cloud Subscription Specialist

Grip op jouw Cloud assets?
Licentiekoning Emile vertelt je graag meer over het Cloud Control Panel, in ruil voor een kop koffie.