Viasoftware

Optimalisatie van de performance

Inzicht in verkeerssituaties

Via is een verkeerskundig ICT-bureau. Met de software die zij hebben ontwikkeld voorziet Via diverse organisaties als brandweer, politie en onderhoudsorganisaties van duidelijk en snel inzicht in de actuele verkeerssituatie. Daarnaast wordt er middels de gegevens van voorgaande jaren onderzocht hoe de verkeersveiligheid in beheersgebieden verder kan worden verbeterd.

De uitdaging

ViaSoftware is zelf ontwikkelende software geschreven op een .Net Framework en werd gehost op een Windows server met Internet Information Services (IIS). Dit leverde uitdagingen op op het gebied van performance en het uitvoeren van deployments. Bovendien was platform waarop de software draaide niet schaalbaar over verschillende geografisch regio’s.

Samen moderniseren op Azure

Voorafgaand aan de modernizatie werd een jaar uitgetrokken om samen met de medewerkers van ViaSoftware Azure te verkennen. InSpark deelde kennis en ervaring en nam de organisatie stap voor stap mee in de mogelijkheden die Azure Cloud te bieden heeft.

Daarna werd besloten de software compleet te herschrijven. In 2 weken tijd migreerden we de software naar Azure. Rekening houdend met security en performance. Web Api en front en backend services werden uitgerold op AppServices. Daarna was een verdere optimalisatie nodig op het gebied van kaartrendering. Ook dit is inmiddels geoptimaliseerd. De infrastructuur as as code is zelfs vermarktbaar geworden.

Het resultaat

Uiteindelijk hebben we voor ViaSoftware operationele effort bij het gebruik van PaaS services geminimaliseerd. Boven verwachting was de snelheid waarmee we de totale applicatie in slechts 2 weken tijd voor 80% operationeel hebben gekregen. De optimalisatie heeft ervoor gezorgd dat ViaSoftware momenteel wereldwijd haar software kan aanbieden en bovendien de vrijheid en flexibiliteit geniet om de software verder uit te breiden en te schalen.

Kies jouw sector

Bekijk alle onderwerpen
Tags 0

Waar wil je meer over weten?