Met de opkomst van simulatie-, 3D- en sensortechnologie heeft het begrip ‘Digital Twins’ een nieuwe impuls gekregen. Een digital twin is een gesimuleerd, virtueel duplicaat van een fysiek object. Met sensordata (vorm, positie, gebaren, bewegingen) worden objecten aan een fysieke ruimte gekoppeld en in een real-life context geplaatst.

Bedrijven gebruiken digital twins om virtuele en reële productiewerelden te integreren. Productie en onderhoud worden efficiënter, fouten in processen en ontwerpen worden sneller ontdekt. Complete fabrieken kunnen met een digital twin digitaal gemonitord en geanalyseerd worden. Digital Twins worden ook ingezet om parallelle omgevingen te bouwen. Zo kun je je klanten inzicht geven in de toegevoegde waarde van een nieuw product of je medewerkers trainen in de omgang met complexe apparatuur.

Met rapid prototyping naar jouw Digital Twin App

Middels rapid prototyping en een slagvaardig werkproces helpt InSpark organisaties bij de ontwikkeling van Digital Twin scenario’s en applicaties. Tijdens onze Kickstart Workshop laten we je de nieuwe realiteit ervaren. Vervolgens werken we het Digital Twin design uit. Ons ervaren team van visual designers en ontwikkelaars doet de rest: onder begeleiding van één van onze Digital Twin leads wordt een eerste, volwaardige app uitgewerkt rond het gekozen scenario. De app kan daarna verder ontwikkeld worden voor nieuwe/aanvullende scenario’s.

SHARE
Jouw Digital Twin in 6 tot 8 weken
Kickstart
In een 4 uur durende workshop inspireren wij met praktijkcases en meerdere valide scenario’s. Het winnende scenario werken we verder uit.
Design
Samen komen wij tot een design voor jouw organisatie en/of klanten. Met inzet van de HoloLens brengen we jouw digital twin tot leven.
Brand prototyping
Binnen 6-8 weken wordt het design uitgewerkt tot een eerste volwaardige app door middel van onze rapid prototyping aanpak.
Demonstratie en training
Gebruikers en/of klanten ervaren de werking van de Digital Twin applicatie en de toepassingsscenario’s.
Gijs Huisman

Klant Succes Manager

Meer weten?
Ik kan je alles vertellen over de Digital Twin App onder het genot van een kopje koffie.