De diensten van jouw gemeente dichter bij de burger brengen? Als gemeente flexibel opereren en makkelijk samenwerken in de keten? Ambtenaren de mogelijkheid geven om altijd en overal gemeente-informatie veilig voorhanden te hebben? Het kan door te werken vanuit de cloud.

Onze lessons learned van vele cloud transities bij gemeenten hebben we gebundeld in G-cloud. Een hybride cloudoplossing waarmee je als gemeente makkelijk én veilig de overstap maakt naar de cloud en daarmee naar burgergericht werken.

Om als gemeente de overstap te maken naar de cloud, heeft InSpark G-cloud ontwikkeld. Een totaaloplossing waarmee je in eigen tempo makkelijk de stap zet naar een veilige cloudomgeving.

We bieden een ‘plug & play’ hybride cloudconfiguratie, inclusief een veilige en betrouwbare verbinding over het bestaande Gemnet. Met G-cloud plaats je als gemeente makkelijk jouw datacenter gedeeltelijk naar de cloud. Je hebt zo toegang tot een eigen private cloud in Nederland en de publieke cloud van Microsoft die gekoppeld is aan je eigen infrastructuur. Indien gewenst kun je ook makkelijk SaaS diensten, zoals Office 365, koppelen.

Wat je migreert, wanneer en tegen welke voorwaarden is geheel flexibel: je bepaalt als gemeente zelf de voorwaarden. Over alle complexe aspecten hebben we al een keer nagedacht. Voor jouw gemeente dus geen ingewikkelde IT-vraagstukken meer, maar juist de tijd om te focussen op de dienstverlening aan de burger.

SHARE
Veilig
Onze oplossing heeft een ingebouwde protectie voor datalekken én is geaudit door de Landsadvocaat. Hiermee voldoe je als gemeente aan de laatste wet- en regelgeving omtrent databeveiliging en kun je veilig gemeente-informatie op elk (mobiel) apparaat ontsluiten.
Makkelijk
Eenvoudig migreren we jouw gemeente naar de public cloud, een private cloud in Nederland of beiden. Indien gewenst kunnen we dit proces in twee weken doorlopen.
Flexibel
We organiseren de cloud transitie in jouw tempo, onder jouw voorwaarden op basis van jouw wensen.
Pay as you use
Je betaalt naar gebruik waardoor je altijd controle hebt over de kosten. Per maand kun je opschalen of downsizen. De set-up valt ruim onder de aanbestedingsgrens.
Partnership
We faciliteren niet alleen de cloud transitie, maar helpen ook daarna. Bij technische vragen en natuurlijk de adoptie. Ons cloudteam staat 24/7 voor je klaar.
Dave Kiwi

Managing Partner & Lead Moderne Werkplek

Ook veilig en snel naar de cloud?
Ik vertel je graag meer over de mogelijkheden en voordelen van G-cloud voor jou als gemeente.