De voortschrijdende digitalisering van de overheid leidt tot intensievere online samenwerking, gegevensuitwisseling en interactie met alle partners in de procesketen. In een dergelijk netwerk wordt veelvuldig met hoog vertrouwelijke, privacygevoelige gegevens gewerkt. Optimale bescherming van die informatie is van cruciaal belang voor het vertrouwen van je burgers. Het waarborgen van dit vertrouwen én daarnaast een goede gestroomlijnde en flexibele ketensamenwerking hoeft elkaar niet in de weg staan.

Wil jij dat informatie in jouw procesketen niet in handen komt van onbevoegden, terwijl je wél intensief samenwerkt met diverse (externe) partijen? En wil je controle houden over jouw dataverkeer? Waarbij je tevens voldoet aan wet- en regelgeving, zoals de AVG? En wil je ketencommunicatie en werkprocessen beveiligen, zodat data niet ongeremd of ongewild verspreid kan worden? Je creëert het met onze totaaloplossing: Platform Veilige Ketensamenwerking.

Alles in één veilig platform

Het Platform Veilige Ketensamenwerking is gebaseerd op Office365 en vormt het fundament voor optimale samenwerking in je gemeentenetwerk en procesketen. Wij zorgen ervoor dat jouw clouddiensten, werkplekken, database-interfaces (Centric, GemNet) en de toegang tot documenten optimaal beveiligd zijn. We nemen de stand van zaken op, analyseren de gegevensstromen en wijzen mogelijke datalekken aan. Daarna wordt een op maat gemaakt ketenplatform uitgerold en geoptimaliseerd. Gegevens kunnen niet langer bij ongeautoriseerde partijen terechtkomen. Zo werk je gestroomlijnd en effectief samen vanaf één goed beschermde omgeving.

SHARE
In vier weken staat jouw Platform Veilige Ketensamenwerking
1. Systeemcheck
We analyseren jouw procesketen(s), netwerk, databasetoegang- en, werkprocessen en interfaces
2. Technisch rapport
Dataclassificatie, analyse van gedetecteerde risico’s en mogelijke datalekken, samengevat in één rapport
3. Implementatie
We rollen het ketenbeveiligings- platform uit, inclusief alle benodigde beveiliging en op basis van onze beste praktijken
4. Adoptieplan
De analyse van de eerste gebruikerservaring- en zetten we om in een plan om de algehele adoptie zo snel en effectief mogelijk te laten verlopen

“Één veilig platform heeft onze onderlinge samenwerking versnelt”

Ronald Morssink
Teamleider I&A, gemeente DUO+

Dave Kiwi

Lead Publieke Sector

Meer weten?
In een vrijblijvend gesprek kunnen we jouw opties bespreken en kan ik je meer informatie geven over het Platform Veilige Ketensamenwerking.