De veranderende demografie, gedragingen en behoeften van inwoners vereisen een slimmere inzet en sturing van infrastructuur (verkeer, bouw- en waterbeheer) en voorzieningen (vervoer, toezicht, onderwijs, zorg, milieu). Daarbij spelen datastromen een cruciale rol. Om je stad slim te kunnen sturen, zijn IoT, (big) data, cloudtechnologie en kunstmatige intelligentie onontbeerlijk. Je wilt intelligente analyse van inkomende datastromen, goed datamanagement, en vooral: duidelijke overzichten op jouw dashboard. Creëer de stad van de toekomst met Things on Azure – Smart City.

Dit is Things on Azure

Met de huidige IoT-databronnen – sensoren, apparaten, gegevensstromen – beschik je als stad over alle mogelijkheden om een Smart City te worden. Van cruciaal belang daarbij: de preparatie, slimme analyse en presentatie van verzamelde (big) data, zodat daarmee ook reëel beleid gevormd kan worden. Dat doet het Things on Azure. Ze brengt ruwe data naar het platform. Data wordt veilig opgeslagen, geïnterpreteerd en gecombineerd met (open) data uit jouw systemen. Afwijkingen worden geïdentificeerd en trends zichtbaar. Dit alles real-time. De data wordt als actuele inzichten op je dashboard weergegeven, voor directe verbetering van beleid en sturing – bijvoorbeeld met betrekking tot verkeer, milieu, zorg, service en veiligheid. Met PSS maak je van jouw stad pas écht een slimme stad.

SHARE
Naar een slimme stad in 4 stappen
1. Situatieanalyse
We analyseren de benodigde databronnen (databases, systeemdata) en gegevens verzamelende systemen (sensoren, apparaten)
2. Uitrol PSS
Inrichting van het platform (sensoren, netwerk, data-integratie), eventueel gekoppeld aan databronnen van derden
3. Operationalisering
PSS doet haar werk: data worden opgeslagen, bewerkt, geanalyseerd, gevisualiseerd en gecompleteerd met Machine Learning
4. Optimalisatie en uitbreiding
De verworven inzichten worden verwerkt en omgezet naar stuurinformatie. Daarnaast optimaliseren we het platform

“Het combineren, analyseren en visualiseren van data, stelt ons in staat om gevaarlijke situaties bloot te leggen en de verkeersveiligheid te vergroten.”

Joost Sterenborg
Innovatiemanager bij TVM Verzekeringen

Gijs Huisman

Klant Succesmanager Lokale overheid

Geïnteresseerd?
Onder het genot van een kopje koffie deel ik graag mijn kennis en kunnen we kijken wat ik voor jou en je bedrijf kan betekenen.