Zicht op en controle over al je data en applicaties, platformen, omgevingen. Beheer en bewaking van alle systemen. Snelle implementatie. Flexibel management van besturingssystemen, upgrades, oplossingen, configuraties, processen en werkstromen. Dat én meer bereik je eenvoudig met één op de unieke behoeftes en virtuele omgeving van jouw organisatie toegespitste oplossing: Microsoft System Center 2016.

System Center verandert de manier waarop InSpark IT-diensten en -applicaties aan organisaties levert én beheert. System Center maakt optimaal gebruik van public en private cloud, waarmee het beheer vanaf één centraal punt mogelijk is. Als klant beschik je zo onder meer over geïntegreerde monitoring, werkplekbeheer en servicemanagement, inclusief selfservice-portaal en virtualisatiebeheer.

Waaruit bestaat System Center 2016?

System Center bestaat uit zeven componenten:

1) Operations Manager (SCOM of OpsMgr): uitgebreide monitoring middels management packs, voor het proactieve beheer van servers, netwerk en virtualisatie.

2) Orchestrator: automatisering van taken in het datacenter of in de cloud, middels runbooks (series van geautomatiseerde procestaken). Ook te combineren met Azure Pack SMA (Service Management Automation) en Powershell, voor een efficiënte automatisering van repeterende en/of handmatige taken.

3) Service Manager (SCSM of SvcMgr): vervangt je huidige ITIL-procesapplicaties, zoals incidenteel, veranderings- of configuratiemanagement. De geïntegreerde CMDB zorgt dat de stand van zaken altijd up-to-date is. Gebruikers vragen zelf – via het Cireson selfserviceportaal – eenvoudig diensten en applicaties aan; het portaal is op elke apparaat te openen.

4) Virtual Machine Manager: voor het beheer van gevirtualiseerde omgevingen. VMM biedt uitgebreid management voor Hyper-V en tevens de integratie met VMware en VirtualCenter, zodat o.a. host- en netwerkinstellingen centraal beheerd worden.

5) Data Protection Manager (DPM): Oplossing voor back-up en gegevensbescherming. DPM maakt elke 15 minuten een snapshot van de data en synchroniseert deze naar de gewenste opslagplaats: eigen schijfopslag of bijvoorbeeld Microsoft Azure Cloud.

6) Configuration Manager (SCCM of CfgMgr): werkplek- en applicatiebeheer. PC’s, laptops en tablets worden volledig geautomatiseerd voorzien van het Windows besturingssysteem. Via dezelfde interface worden vanuit één centrale locatie alle applicaties en instellingen geïnstalleerd en geconfigureerd. De patch-managementfunctie voorziet werkplekken en servers van maandelijkse patches. Tevens integratie met Microsoft Intune, voor het beheer van mobiele apparaten als Windows-tablets, iPads, iPhones, en Android-tablets en -telefoons.

7) Endpoint Protection (SCEP): de anti-malware-oplossing. Bescherming van PC’s op zakelijke werkplekken. Geïntegreerd in en beheerd via System Center 2016 Configuration Manager, dus geen extra licentie meer nodig voor andere, externe antivirussoftware.

Wat maakt System Center nu zo uniek?

Elke component van de System Center Suite heeft een duidelijke eigen focus, maar is geheel geïntegreerd in het totale systeem. De componenten werken vanzelfsprekend optimaal samen en maken zo een centraal systeembeheer mogelijk. Uniek aan System Center is de enkele, overkoepelende licentie, die alle voornoemde componenten omvat.

Wanneer je als klant al beschikt over de licentie voor System Center en daar slechts één of enkele productcomponenten van gebruikt, kan InSpark je perfect laten zien, welke voordelen de efficiënte inzet van de overige, nog onbenutte onderdelen oplevert. Zo komt het vaak voor dat je de System Center licentie bezit, maar daarvan enkel de component SCCM inzet voor het operationele beheer van alle werkstations. De back-ups en dataprotectie verlopen echter nog steeds via een (dure) externe applicatie. Dat is niet nodig. Die kosten kunnen bespaard worden, omdat je op dat moment ook al het gebruiksrecht voor Data Protection Manager (binnen System Center) bezit.

We rekenen je graag de business case voor; dan zie je pas echt wat en vooral hoe er binnen jouw organisatie bespaard kan worden.

Nét dat vonkje extra

Samengevat is System Center dé oplossing voor centraal databeheer, waarbij InSpark’s ondersteuning bij de implementatie je net dat vonkje extra geeft.

Met System Center profiteer je van:

  • Een duidelijk kortere (time-to-value): applicaties, upgrades, patches, geautomatiseerde werkstromen, maar ook aanvullende diensten zoals OMS en andere publieke Azure-diensten kunnen eenvoudig en snel geïnstalleerd worden.
  • Een veel grotere efficiëntie van alle organisatieprocessen, met behulp van one-click-functies en een gebruiksvriendelijke, duidelijke console.
  • Ondersteuning voor meerdere, heterogene systemen, zoals Linux, Hyper-V en VMware
  • Snelle bediening van servers en desktops door ongecompliceerde implementatie, configuratie en beheer van Windows Server 2016 en Windows 10
  • Zicht op en controle over je data en applicaties met behulp van volledige cloudintegratie en Operations Management Suite

Onze ervaring met de geïntegreerde implementatie van System Center is inmiddels erg omvangrijk: bedrijven als KPMG, KLM, Rabobank, Gasunie, KPN en Aevitae gingen je al voor en kennen nu de talrijke voordelen van Systems Center. De ervaring leerde ons ook dat voor een echt succesvolle en gestroomlijnde implementatie niet alleen de afzonderlijke onderdelen van System Center in de gaten gehouden moeten worden, maar juist ook de capaciteit en performance van de onderliggende SQL-Serverlaag. Alleen zó kunnen alle functies en componenten naar behoren geïmplementeerd en uitgevoerd worden. InSpark doet het allemaal voor je, dus geen zorgen meer over databeheer.

SHARE