Azure Virtual Desktop is een uitgebreide, cloud-gebaseerde virtualisatiedienst voor desktops en applicaties. De dienst draait op het Microsoft cloud-computing platform  en levert complete desktops met diverse besturingssystemen, waaronder Windows 7, Windows 10 en Windows Server.

De virtuele werkplek die met AVD wordt gerealiseerd, is modern, veilig en mobiel. Dankzij de sterke integratie met andere Microsoft-applicaties en Azure-diensten stijgt de productiviteit van je organisatie en je medewerkers. Het gecentraliseerde beheer van de desktops en de aansturing middels een beveiligd platform maken het mogelijk om aan hoge veiligheidseisen te voldoen, en de druk op IT wordt aanzienlijk gereduceerd.

Een AVD werkplek rol je binnen enkele minuten uit en je maakt meteen gebruik van de in Azure ingebouwde compliance en beveiligingsfuncties. Met AVD kun je compleet gevirtualiseerde werkplekken, maar ook afzonderlijke apps implementeren op je Azure cloud omgeving. Zo creëer je een virtuele desktop infrastructuur (VDI) die vereenvoudigd beheer, Windows 10 multisessie, optimalisaties voor Office 365 applicaties en ondersteuning voor RDS-omgevingen (Remote Desktop Services) biedt.