Elke datagedreven organisatie kan toegevoegde waarde genereren door de inzet van Azure diensten. Zo kun je bijvoorbeeld servers uit je datacenter verplaatsen naar Azure of het cloud platform gebruiken als infrastructurele uitwijklocatie. Je kunt met de diverse Azure services ook allerhande databronnen ontsluiten voor Machine Learning, Big Data Analyses en DevOps. Of je kunt de productiviteit en gebruiksvriendelijkheid voor je werknemers verhogen, doordat zij met één identiteit eenvoudig én veilig op alle bedrijfsapplicaties kunnen inloggen.

Het mooie van Azure? Je pikt datgene eruit, wat jíj nodig hebt voor jouw cloud-based, data-driven business. Azure helpt organisaties om hun omgevingen (infrastructuur, databases, software) in een mum van tijd in te richten, capaciteiten naar behoefte te schalen, en data en applicaties beter én sneller te ontwikkelen, beheren en analyseren. Met de juiste cloud services en een allesomvattend, goed gemanaged cloud platform komt de focus van je organisatie eindelijk weer op de business, op strategische ontwikkeling en groei te liggen.

Om te bepalen welke cloud diensten jóúw organisatie nodig heeft, kan het handig zijn om de nodige cloud experts te consulteren. Zij weten immers precies welke Microsoft Azure services voor welk doel geschikt zijn. En het voordeel van Azure is, dat je enkel dat betaalt wat je daadwerkelijk gebruikt. Pay as you go! Maar daarover in hoofdstuk 5 (wat kost de cloud) meer.