• Onbeperkte flexibiliteit
  Doordat je met Kubernetes al je services en applicatiesoftware in hapklare brokken (namelijk in containers in pods) geautomatiseerd orkestreert, kun je continu op- en neerschalen. Dat levert je onbeperkte flexibiliteit qua capaciteiten en resources op.
 • Optimalisatie van performance
  Doordat je met gecontaineriseerde microservices werkt, kun je niet alleen onbeperkt maar ook héél exact schalen. Je applicatie is niet langer één geheel, maar bestaat uit kleine, vaststaande functieonderdelen of deelservices (microservices). Elk van die delen kan individueel geschaald worden. Dat zorgt voor optimale performance. Daarnaast houdt Kubernetes je nodes permanent in de gaten. Gaat er iets mis met een VM waarop een node draait, zal Kubernetes zelf proberen om het probleem op te lossen of een nieuwe node activeren om de taken over te nemen. Met deze zogeheten ‘high availability’ truc blijft de performance en beschikbaarheid optimaal.
 • Sterkere focus op DevOps voor de business
  Kubernetes werkt met API’s waardoor alle functionele onderdelen overal in de cloud gehost kunnen worden. Zodoende kun je applicaties en diensten op continue basis aanleveren, integreren en beheren. Een zegen én een boost voor je DevOps. Kubernetes stelt ontwikkelaars in staat om complexe applicaties te bouwen, onafhankelijk van de onderliggende infrastructuur. Het is niet meer nodig om applicaties platform-compatibel te maken. Ontwikkelen en testen gaat nu een stuk sneller. Je focus komt weer meer op de business te liggen en veel minder op de infrastructuur. Een snellere time-to-market dus!
 • Kostenbesparing
  De inzet van Kubernetes kan de impact van problemen aanzienlijk verkleinen. Met behulp van de ingebouwde Load Balancer, die ervoor zorgt dat nodes zo efficiënt mogelijk verdeeld worden over de serverhardware, is de benutting van de servicecapaciteit optimaal. Kubernetes checkt automatisch de functionaliteit van iedere clustercomponent (zie ook hoofdstuk 2) en corrigeert waar nodig. Zo heb je voor weinig geld hele hoge beschikbaarheidslevels.
 • Tijdsbesparing
  Met Kubernetes worden beheertaken geautomatiseerd, containers in pods gegroepeerd, pods in nodes en nodes in clusters gemanaged. Zo worden applicaties en nieuwe features sneller én schaalbaar uitgerold: je bespaart de tijd die voorheen nodig was voor de configuratie van dat alles.
 • Omvangrijke ondersteuning
  Kubernetes is opensource én zeer populair. De community der “Kubernauten” is groot en de code wordt aan de lopende band verbeterd en uitgebreid. Vele resources voor ondersteuning en ontwikkeling staan je ter beschikking.