Migreren naar Microsoft Azure heeft vele voordelen.

 1. Schaalbaarheid: reductie van de hardware-kosten
  Met SaaS-, PaaS- en IaaS-diensten in Azure minimaliseer je de kosten voor de benodigde server-hardware. Je hoeft immers geen eigen serverfarm meer aan te houden of verdere investeringen in hardware-capaciteiten te doen. Op- en neerschalen is geen issue meer. Schaalbaarheid ‘on demand’ per muisclick, dus maximale flexibiliteit en geen onnodig hoge kosten voor overcapaciteit meer.
 2. Beschikbaarheid: reductie van de operationele kosten
  Azure draait op servers in Microsoft datacenters in zo’n 45 regio’s wereldwijd. De enige taak van die servers: de cloud te allen tijde functioneel houden en foutloos laten draaien, met de hoogst mogelijke beschikbaarheid ( > 99,95% uptime). Gespecialiseerde, centraal beheerde cloud servers zijn vele malen betrouwbaarder dan fysieke servers op eigen locatie. Bovendien heb je met een eigen datacenter altijd technische ondersteuning (ingehuurd of eigen IT) nodig, voor monitoring en om problemen zo snel mogelijk op te lossen (zo min mogelijk downtime). Dat is duur. Microsoft’s cloud servers elimineren dat probleem én je bespaart dus ook nog eens aanzienlijk op je operationele kosten.
 3. Recovery: eenvoudige back-up en herstelopties
  Azure heeft zelfherstellende capaciteiten in geval van storingen en maakt continu back-ups van alle waardevolle gegevens. De betrouwbaarheid is extreem hoog. In geval van nood (dataverlies) kun je al je gegevens met enkele clicks herstellen, zonder dat je organisatie enige hinder ondervindt. Cloud-gebaseerde back-up en recovery oplossingen besparen tijd, vermijden grote vooraf-investeringen én je hebt altijd alle expertise tot je beschikking.
 4. Eenvoudig te leren en te implementeren
  Bedrijfsmodellen in Azure implementeren is eenvoudig. Het opzetten van een Azure account gaat snel: je registreert je via het Azure Portal en selecteert het gewenste abonnement. Met een paar klikken ben je in principe al startklaar. Er zijn legio tutorials om alle mogelijkheden, services en tools van Azure sneller te leren kennen én te implementeren. Daarnaast worden in Microsoft Azure native applicaties ontwikkeld met de alom bekende tools, zoals Visual Studio, ASP.NET, en programmeertalen als Visual Basic, C++, C#, etc. Dat maakt het gemakkelijk om zelf nieuwe cloud-gebaseerde bedrijfsapplicaties te ontwikkelen.
 5. Excellente beveiliging
  Microsoft heeft de meest geavanceerde beveiligingstechnologieën en de hoogste security standaards in de IT-business. Microsoft Azure voldeed als eerste cloud platform aan de nieuwe internationale standaards voor cloud privacy, ISO 27018. Technologieën als SDL (Security Development Lifecycle), Threat Intelligence, Advanced Threat Analytics, Azure Information Protection en Multi-Factor Authorization helpen om bedreigingen in real time te analyseren, verdachte gebruikers- en apparaat-activiteiten op je netwerk te identificeren én erop te reageren. Daarom zijn je kritieke data en bedrijfsapplicaties met Azure vele malen veiliger dan op eigen, lokale servers. Zelfs in geval van natuurrampen, waardoor fysieke bronnen mogelijk beschadigd raken, is Azure je redding. De cloud staat immers altijd aan.
 6. Hybriditeit: anyplace, anytime, any device
  Azure verbindt hybride netwerken en dat maakt het cloud platform uniek. Met een betrouwbaar, consistent platform dat zowel on-premises als public cloud resources omarmt, vergroot Microsoft Azure de mobiliteit en flexibiliteit. Azure biedt een breed scala aan hybride verbindingen, waaronder VPN’s, caches, CDN’s en ExpressRoute verbindingen om de gebruiksvriendelijkheid, mobiliteit en prestaties te verbeteren. Zo geeft Azure je de vrijheid om altijd, overal en met ieder apparaat te werken. Het vereist enkel een netwerkverbinding en de juiste referenties. Daarnaast kun je de diensten die Microsoft vanaf het internet aanbiedt, in beperkte mate ook in je eigen datacentrum laten draaien. Hiervoor heeft Microsoft in samenwerking met een aantal externe leveranciers het Azure Stack platform
 7. Meer én betere samenwerking: Microsoft 365
  Nu op afstand en thuis werken de norm is, vertrouwen veel organisaties volledig op Microsoft coöperatietools zoals Office 365, Teams en SharePoint. Dan is een cloud platform dat feilloos integreert met deze Microsoft producten een absolute voorwaarde. Het gebruik van Azure vereenvoudigt de werkzaamheden en algehele samenwerking door gebruik te maken van dezelfde virtuele on-premises machines zoals Windows en Linux. Met Azure hebben je organisatieteams altijd en overal toegang tot hun documenten om deze te bewerken en te delen. Bovendien worden activiteiten, werktijden en gegevensdeling continu gelogd. De transparantie van taken en verantwoordelijkheden wordt zo dus groter, waardoor de samenwerking verbetert.