Microsoft Azure voor de gezondheidszorg

Ontdek de kracht van de Azure cloud voor de zorg
Johan Biere

Zet je patiënten op de eerste plaats

De zorgsector staat voor steeds grotere uitdagingen. Patiënten met steeds hogere eisen en verwachtingen. Een vergrijzende bevolking. Werken op afstand en met chronische personeelstekorten. Verregaande bezuiningen die kostenbesparingen noodzakelijk maken. Steeds intensievere gegevensuitwisseling in combinatie met steeds hogere eisen qua compliance en beveiliging.

Allemaal actuele probleemstellingen waartegenover de gezondheidszorg zich geplaatst ziet. Uitdagingen waardoor de patiënt soms zelfs een beetje naar de achtergrond lijkt te verdwijnen. Gelukkig kun je veel van deze zorguitdagingen te lijf met een migratie naar de cloud. Met geavanceerde, cloud-based datatechnologieën als AI en ML zet jouw organisatie de patiënten weer daar waar ze horen: op de eerste plaats!

Op deze pagina vind je alvast meer informatie over de voordelen van en strategieën voor het migreren van data naar de cloud.

Een slimme cloudstrategie helpt

De gang naar de cloud staat of valt met een goed geformuleerde cloudstrategie. Het ideale toekomstbeeld? Een zorgaanpak waarbij de patiënt altijd centraal staat. Zorg op maat. Met de van oudsher vaak reactieve, cyclische processen in de zorg lukt dat niet. Processen moeten verbonden worden. Dat kan door data via de cloud te delen met zorgverleners, zorgverzekeraars en patiënten. Resultaat: een intelligente, gepersonaliseerde én preventieve zorgverlening.

Met een solide cloudstrategie zorg je voor betere en snellere zorgverlening door connectiviteit (“verbonden zorg”), maar ook voor meer tevredenheid door universele informatietoegang en effectievere behandelingen door een vergrote betrokkenheid.

Hoe verloopt het migratieproces?

Met voornoemde cloudstrategieën stimuleer je innovatie én verbeter je de kwaliteit van je zorgverlening. Waar je ook bent in het digitale transformatietraject, door je gegevensstromen naar de cloud te brengen, zorg je voor een verbonden datahuishouding.

Maar hóé migreer je als zorginstelling naar de cloud? Dat doe je met Microsoft Azure, op de flexibele en hybride manier die het beste bij jouw organisatie past.

Meer lezen over hoe je snel en probleemloos naar de cloud migreert? Download dan Microsoft’s Handleiding voor Vereenvoudigde Cloud Migratie.

Waar moet je op letten?

Alle zorginstanties kunnen profiteren van kostenefficiëntie, schaalbaarheid, veiligheid en alle andere voordelen die de cloud biedt. Voor een succesvolle migratie moet je vooral goed letten op de volgende zaken: 

  • Formuleer je doelstelling(en) en maak een initieel cloud migratieplan. 
  • Beoordeel je on-premises omgeving (architectuur) om inzicht te krijgen in de workloads en applicaties die gemigreerd moeten worden. 
  • Voer de migratie op zo’n wijze uit, dat de onderbreking van processen en de impact op de organisatie zo gering mogelijk zijn. 
  • Start na de migratie meteen met het inrichten en optimaliseren van het beheer van cloud resources, voor een maximaal rendement

Voor de eerste stappen naar een succesvolle cloudmigratie kun je Microsoft’s Afvinklijst Cloudmigratie erbij pakken.

Vandaag jouw cloud journey starten?

Migratie naar de cloud hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste tools en ondersteuning zorg jij voor een snel en soepel migratieproject. Zo is ook jouw organisatie klaar voor de toekomst. Wij helpen je graag!

Neem contact op

Contactformulier

Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!