De innovatiekracht van Augmented Reality

HoloLens maakt de anatomie van het complexe longsysteem inzichtelijk

Als je iets ervaart onthoud je het beter

“Door de Virtual Lung Experience krijgen patiënten, verpleegkundigen en artsen beter begrip van hoe de longen werken en hoe een medicijn werkt in het menselijk lichaam. De Virtual Lung Experience leidt tot een nieuwe vorm van educatie en samenwerking.”

Amanda Wildenburg
//
Marketing Project Manager

Chiesi wilde het complexe longsysteem beter inzichtelijk maken. Samen met InSpark ontwikkelde Chiesi de Virtual Lung Experience: een innovatieve en interactieve manier van educatie waarbij je met de HoloLens van Microsoft het longsysteem in 3D ervaart.

Medische informatie zo optimaal en efficiënt mogelijk overbrengen

Chiesi is een Internationaal Italiaans farmaceutisch familiebedrijf en heeft wereldwijd 30 vestigingen. Het ontwikkelt medicatie voor meerdere therapeutische gebieden, waaronder chronische longaandoeningen. Chiesi biedt naast innovatieve farmaceutische oplossingen ook innovatieve vormen van educatie. Tijd van medische professionals wordt steeds schaarser, dus binnen de beperkte tijd die beschikbaar is moet medische informatie zo optimaal en efficiënt mogelijk overgebracht worden.

Virtual Lung Experience: het longsysteem in 3D

Samen met InSpark ontwikkelde Chiesi de Virtual Lung Experience: een innovatieve en interactieve manier van educatie waarbij je met Augmented Reality het longsysteem in 3D ervaart. De 3D-ervaring helpt om de anatomie van het complexe longsysteem en dus de ademhaling beter te begrijpen. Deze bewustwording draagt bij aan een optimale behandeling van patiënten.

Met behulp van Augmented Reality (AR) kan de anatomie van de longen, locatie van receptoren en de gevolgen van inhalatietechniek in 3D visueel worden ervaren door middel van hologrammen. Het longsysteem is heel complex en een 3D-ervaring helpt enorm om de anatomie van de longen en dus de ademhaling beter te begrijpen. Met de Virtual Lung Experience kun je bijvoorbeeld in detail kijken naar de longblaasjes en de werking van receptoren.

Chiesi gebruikt de HoloLens 2 van Microsoft waarbij hologrammen worden geprojecteerd die de gebruiker zelf kan beïnvloeden met simpele handgebaren. De kracht van de Virtual Lung Experience is dat je gebruik kan maken van een gedeelde ervaring. Je kunt met meerdere mensen tegelijk de hologrammen ervaren en in detail modellen uitleggen en bespreken. Door de wijsheid uit de boeken te combineren met de realiteit van een ervaring krijgt educatie een extra dimensie. Door de Virtual Lung Experience krijgen patiënten, verpleegkundigen en artsen beter begrip van hoe de longen werken en hoe een medicijn werkt in het menselijk lichaam.

Partnership met InSpark

De Virtual Lung Experience is samen ontwikkeld met InSpark. Samen met Chiesi is er onderzocht welke mogelijkheden er zijn voor het gebruik van hologrammen, hoe informatie op de juiste manier geleverd kan worden, maar ook hoe we de doelgroep zo goed mogelijk kunnen aanspreken. In dit project komt medische informatie samen met nieuwe technologie, en dat leidt tot een nieuwe vorm van educatie en een nieuwe manier van samenwerking.