Business Ready Cloud

Breng je organisatie snel, veilig en geheel ontzorgd naar de cloud
Salar Darwish

Je wilt optimaal gebruik maken van de mogelijkheden van de cloud

Digitale transformatie is een must als je ervoor wilt zorgen dat je bedrijfsvoering en businessmodel succesvol blijven. Deze transitie brengt echter enorme veranderingen teweeg, zowel voor je IT-afdeling als voor de rest van je organisatie.

Het ‘aanzetten’ van de cloud mag dan redelijk eenvoudig zijn, het effectief inzetten en benutten van alle mogelijkheden die de cloud biedt en ook het steeds op de hoogte blijven van alle technologische ontwikkelingen is een stuk complexer.

Het Business Ready Cloud framework

Met InSpark’s Business Ready Cloud aanpak voorzien wij je organisatie van een Managed Cloud omgeving die direct ‘ready for business’ is. Onze Business Ready Cloud aanpak is gebaseerd op best practices van Microsoft (onder andere het Cloud Adoption Framework en het Cloud Center of Excellence) gecombineerd met de diensten van InSpark.

De Business Ready Cloud aanpak kent 4 fasen, zoals weergegeven in onderstaande figuur. Deze aanpak zorgt voor een solide basis voor je cloudomgeving, met de juiste implementatie volgens onder andere het Microsoft Cloud Center of Excellence gedachtengoed. Op deze wijze profiteer je van een stabiele en efficiënte Azure cloudomgeving, die continu voorzien wordt van de laatste innovaties.

Business Ready Cloud visualisatie

De Business Ready Cloud aanpak

1. Cloudstrategie

Op basis van de visie en doelstellingen van je organisatie bepalen we gezamenlijk de cloudstrategie die daarbij aansluit. De kapstok waaraan we deze strategie ophangen, is het Microsoft Cloud Adoption Framework, waarin we je in verschillende workshops en assessments meenemen in de mogelijkheden van de Azure cloud. Dit biedt ondersteuning bij de strategische keuzes die gemaakt moeten worden. Het resultaat van deze workshops is een uitgebreid transformatieplan. Dit plan dient als blauwdruk voor de daadwerkelijke implementatie van de gedefinieerde cloudstrategie. Bij het bepalen van de cloudstrategie komen alle relevante onderwerpen, zoals Identity en Access Management (IAM), netwerkdesign, Cost Management, Security, Governance en Compliance monitoring aan bod.

2. Cloud onboarding & migratie

Al voor de onboarding organiseert InSpark samen met jouw organisatie verschillende design sessies om de vereiste design decisions en bijhorende technologische keuzes vast te leggen. Tijdens de design sessie komen zaken als Subscriptions, Roll Based Access Control (RBAC), Networking, Security Center en Monitoring aan bod.

Azure Foundation
De design decisions leiden uiteindelijk tot een specifieke Azure Foundation voor jouw organisatie. De Azure Foundation is het antwoord op enkele van de grootste uitdagingen waarmee organisaties worden geconfronteerd wanneer ze in Azure werken. De 6 belangrijkste pijlers van de InSpark Azure Foundation zijn:

  1. Identity & Access Management. Identity en Access Management (IAM) stelt de juiste personen in staat om op het juiste moment en onder de juiste voorwaarden toegang te krijgen tot de vereiste resources.
  2. Business Continuity & Disaster Recovery. We bespreken gezamenlijk de mogelijkheden om op platformniveau aan de specifieke vereisten van de applicatie workloads te kunnen voldoen.
  3. Automation & DevOps. We bespreken de wijze waarop de infrastructuur wordt uitgerold met behulp van Azure DevOps en CI/CD pipelines.
  4. Management & Monitoring. Dit betreft de wijze van gecentraliseerd beheer en bewaking op platform niveau en de onderliggende landing zones.
  5. Security, Governance & compliance. Azure Governance helpt begrijpen hoe je Azure-services effectief kunt beheren en gebruiken. InSpark helpt bij het definiëren van de baselines en het implementeren van beleidsdefinities.
  6. Network topology & connectivity. Netwerktopologie is een essentieel element in de architectuur, omdat het definieert hoe toepassingen met elkaar communiceren. Hierbij hanteren we twee verschillende netwerkmodellen, gebaseerd op Azure Virtual WAN en de traditionele Hub & Spoke topologie.

Azure Foundation

Azure Landing Zones
De uitkomst van de strategiesessies vormt het vertrekpunt voor het onboarden of migreren van geselecteerde workloads naar de cloud. Met slechts een paar handelingen zetten we een basis cloud infrastructuur neer, gebaseerd op standaarden en best practices en afgestemd op jouw wensen en eisen. Door het gebruik van InSpark’s eigen ontwikkelde Business Ready Cloud onboarding repository houden we bij de uitrol van de omgeving al rekening met de monitoring van beheer, security, governance en kosten.

Deze basis – die via pipelines wordt uitgerold – heet de Azure Landing Zone en vormt het fundament van je Azure cloudomgeving.

De InSpark Azure Landing Zone is flexibel, schaalbaar en modulair uit te breiden met relevante Microsoft Azure producten en diensten en eventueel ook met diensten van derden. De toepassing van de Landing Zone zorgt ervoor dat je medewerkers zich kunnen focussen op het ontwikkelen van de applicaties zelf, in plaats van op het beheer van de omgeving.

3. Cloud Operations & Security

Idealiter zijn cloudomgevingen veilig, compliant en werken ze zoals bedoeld. Het is echter van groot belang dat je voortdurend op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in de Azure cloud én daarbij het overzicht behoudt op je omgeving.

Na de onboarding en migratie naar de cloud komt de InSpark Managed Cloud dienstverlening in beeld. Met de nieuwste best practices, updates, patches en cloud services zorgen wij ervoor dat je cloud infrastructuur state-of-the-art is én blijft. Hierbij verzorgt InSpark zowel de monitoring als het beheer van de cloudomgeving.

De cloudmonitoring maakt gebruik van de intelligentie van InSpark’s Cloud Control Center. Hiermee monitoren we je cloudomgeving met behulp van cloud-native diensten en volgen we de relevante signalen op. Daarnaast verzorgen we ook de back-up & recovery en updates & patches.

4. Cloudoptimalisatie en -innovatie

De grootste uitdaging in de cloud is het up-to-date blijven van de nieuwste innovaties en ontwikkelingen. Ook daarbij helpt InSpark. Jouw persoonlijke innovatiecoach ondersteunt hierbij.

De innovatiecoach is een InSpark cloud engineer die met je meedenkt. Je innovatiecoach ondersteunt je in de optimalisatie van je cloudomgeving en informeert je proactief over nieuwe innovaties op het Microsoft Azure platform. Je coach identificeert kansen en zorgt samen met jouw IT afdeling voor de omzetting daarvan. Ook het permanent moderniseren van applicaties en infrastructuur en het aanjagen van cloud adoptie binnen je organisatie behoren tot de dienstverlening.

InSpark monitort je Azure omgeving actief op producten en diensten die de “end of life” fase bereiken. Zo kan hierop tijdig actie worden ondernomen door deze componenten te upgraden of door alternatieve oplossingen in te zetten. Uiteraard worden deze innovaties continu getoetst aan de vastgestelde cloudstrategie.

Geïnteresseerd?

Neem contact op met Salar Darwish. Hij vertelt je alles over wat Business Ready Cloud voor jouw bedrijf kan betekenen. In een vrijblijvend gesprek kunnen alle verdere details besproken worden.

Neem contact op

Contactformulier