Cloud Security Center

Jouw Microsoft cloud platform continu voorzien van de hoogste beveiliging
Mikail Corum

Van traditionele naar moderne cloud security

Traditionele security oplossingen bieden bescherming door een IT omgeving van de buitenwereld af te schermen. Deze aanpak voldoet niet meer in een cloud wereld. Het moderne datacenter (Azure) en de moderne werkplek (Microsoft 365) worden aangedreven door de cloud, die standaard via het internet te benaderen is. De security van deze omgevingen dient by-design geïmplementeerd te worden waarbij we de identiteiten, devices, applicaties en data beschermen. In een cloud omgeving is het belangrijk om als uitgangspunt te nemen dat je omgeving op enig moment aangevallen zal worden (“assume breach”) en dat je 24/7 voorbereid bent om actie te ondernemen.

Microsoft doet er veel aan om security incidenten te bestrijden. Het grootste misverstand van een cloud omgeving is echter dat deze te allen tijde volledig veilig gehouden wordt door de cloud provider. Microsoft noemt security in een cloud omgeving daarom een “shared responsibility” waarbij je als organisatie zelf zorg dient te dragen voor een juiste configuratie van de security diensten, het juiste gebruik ervan en de opvolging van de gedetecteerde dreigingen.

Continu beschermd tegen cyberdreigingen

Daarnaast ontstaan er elke dag nieuwe en meer geavanceerde cyber-dreigingen en moeten er dus ook dagelijks nieuwe maatregelen genomen worden tegen deze dreigingen. Aanvallers zetten Artificial Intelligence in om hun aanvallen uit te voeren en Microsoft werkt wederom aan hoogontwikkelde Machine Learning modellen om deze aanvallen te detecteren en te weren. Daarnaast neemt de wet- en regelgeving omtrent informatiebeveiliging toe en daarmee wordt de noodzaak om compliant te zijn en te blijven alsmaar groter.

Managed Detection & Response

Het Cloud Security Center van InSpark garandeert je dat jouw cloud omgeving altijd voorzien is van de laatste Microsoft security features voor maximale bescherming en geeft dus een invulling aan deze “shared responsibility”. Daarnaast activeren wij onze geavanceerde security monitoring en zorgen wij voor 24/7 opvolging van mogelijke security incidenten die gedetecteerd worden door de security diensten. Wij zorgen voor gekwalificeerd personeel zodat je geen eigen SOC afdeling hoeft op te tuigen; je kunt vertrouwen op onze Microsoft Security experts.

Wat beschermen we?

We bieden bescherming voor de Moderne Werkplek (Microsoft 365) en het Moderne Hybrid datacenter (Azure) middels de laatste Microsoft Security diensten. In de afbeelding hiernaast wordt weergegeven welke diensten wij inzetten. Tijdens de onboarding fase kijken wij welke diensten al actief zijn op jullie omgeving en welke nog toegevoegd moeten worden. Uiteraard nemen wij ook de licentiekosten mee in dit advies.

Cloud Security Center klantportaal

Omdat de beveiliging van je cloud omgeving een gedeelde verantwoordelijkheid is, is het belangrijk dat je altijd en overal inzicht hebt in de status van je beveiliging. Daarom hebben wij het Cloud Security Center portaal gelanceerd.

Hiermee heb je alle relevant security informatie op één centrale plek inzichtelijk. Duidelijk, compact en in één vertrouwde omgeving.

We laten zien of er nieuwe uitbraken zijn (inclusief de impact binnen je organisatie), de status van bedreigingen en kwetsbaarheden, en ook een overzicht van de Open Source Threat Intelligence op de specifieke klantomgeving.

Cloud Security Center klant Vebego aan het woord

We hebben InSpark en het Cloud Security Center gekozen, omdat zij volledig thuis zijn in de cloudwereld, alle benodigde security levels leveren én toekomstbestendige beveiliging bieden. En dat zonder gedoe; alles draait stil en onopvallend op de achtergrond. Dát is wat een bedrijf met een volledig publieke cloud strategie nodig heeft.

Rogier Verberne, Group IT-director van Vebego

Interesse in ons Cloud Security Center?

In een vrijblijvend gesprek vertellen we je graag meer over ons Cloud Security Center en hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.
Neem contact op

Contactformulier

Onze security klanten