Business Apps

Versnel en automatiseer processen met het Microsoft Power Platform
Thijs Soepenberg

Als je als bedrijf voorop wilt blijven lopen, of actueel wil blijven, is innoveren een absolute must. Business applicaties zijn hierbij van groot belang. Maar de snelheid waarmee technologische ontwikkelingen gaan en de wendbaarheid die nodig is om steeds veranderende behoeften te ondersteunen, vraagt om een andere manier om die business applicaties te bouwen. Het vraagt om technologie en een aanpak die helpt om:

 • Applicaties sneller te bouwen
 • Te reageren op constante verandering en kansen
 • De business in staat te stellen om zelf apps te bouwen

  Met het Power Platform heb je de technologie en met het InSpark Power Platform Success Framework de aanpak om dit te doen.

  Wat is het Microsoft Power Platform?

  Het Power Platform bestaat uit een set ‘Low-Code/No-Code’ tools binnen Microsoft 365, waarmee je relatief eenvoudig en snel business apps kan maken. Lees verder over het Power Platform

   

  Versnellen zonder maatwerk

  Met het Power Platform van Microsoft maken we jouw business processen sneller en eenvoudiger. Zonder enige vorm van maatwerk en zonder risico. Als eigenaar van de businessprocessen, kun je deze verschillende apps eenvoudig zelf beheren en onderhouden. Het platform kenmerkt zich door een laagdrempelig instapniveau. Iedereen met een goede kennis van Office tools, in het bijzonder Excel, kan zelf applicaties bouwen. Dit heeft als groot voordeel dat ideeën snel omgezet kunnen worden in werkende applicaties. Omdat het een onderdeel is van de Microsoft 365 heb je waarschijnlijk de benodigde licentie al in huis om te starten. Benieuwd welke apps InSpark al heeft gebouwd? Bekijk dan onze ready-to-go apps.

  Power Platform beheer

  Steeds vaker zien we dat het Power Platform enthousiast in gebruik wordt genomen terwijl het Power Platform-beheer nog niet is ingeregeld.   Door het ontbreken van een juiste platform basisinrichting en het beheer hiervan, ontstaan risico’s die de beveiliging en continuïteit van bedrijfsapplicaties in gevaar brengen.

  Power Platform Monitoring
  Power Platform Monitoring ontzorgt organisaties door de beheeractiviteiten op te vangen. Door slimme monitoring detecteren we risico’s en misconfiguraties en stellen we pro-actief bij indien nodig. Tijdens het tweewekelijkse overleg lopen we de belangrijkste gebeurtenissen door en adviseren we gericht over inrichting en gebruik. 

  Wij werken o.a. voor
  Rijksmuseum - InSpark

  Meer informatie?

  Wij kunnen je alles vertellen over PowerApps, Power Automate, Power Virtual Agents en PowerBI onder het genot van een kopje koffie.

  Neem contact op

  Contactformulier

  FAQ

  Microsoft Power Platform

  • Wat is het Microsoft Power Platform?

   Het Power Platform bestaat uit een set ‘Low-Code/No-Code’ tools binnen Microsoft 365 waarmee je business apps kan maken. Een voorbeeld van een business app is een simpel verlof aanvraagproces met een goedkeuring. Het platform kan tevens ingezet worden om een gehele bedrijfstak te ondersteunen met responsive mobile apps, geautomatiseerde procesketens, geavanceerde dashboards en interactieve (chat) bots.  

   De tools waarmee je deze business app kan bouwen: 

   • Power Apps voor het raakvlak tussen gebruikersinteractie en gegevens zoals formulieren, mobiele toepassingen, gegevensverwerking en (ACT)
   • Power Automate voor de te automatiseren acties om simpel herhalend handwerk van de gebruikers weg te nemen zoals het versturen van berichten, verrijken van gegevens of zelfs het robotiseren van handmatige handelingen (AUTOMATE) 
   • Power BI voor een optimale weergave van gegevens in rapportages en dashboards (ANALYZE) 
   • Power Virtual Agents voor chatbots die de meest voorkomende vragen kunnen beantwoorden al dan niet gekoppeld aan de voorgaande tools (ASSIST) 
   • Alle bovenstaande tools zijn te verbinden met gegevens via de zogenaamde “Data Connectors“. Dit zijn talloze gegevensverbindingen (API’s) die vanuit Microsoft worden aangeboden om te verbinden met zowel Microsoft gegevensbronnen (SharePoint, OneDrive for Business, Exchange, SQL, Dynamics, Azure Active Directory etc.) als derde partij gegevensbronnen (SAP, Salesforce, DocuSign etc.) 
   • De AI builder stelt je in staat om via een wizard achtige ervaring (wederom Low-Code No-Code) de krachten van Artifical Intelligence (AI) en Machine Learning (ML) aan te wenden en te integreren in de rest van het Power Platform. Denk aan gegevens classificeren, objecten herkennen, formulierverwerking etc. 
  • Hoe kan ik het snelst aan de slag met het Power Platform?

   Microsoft heeft naast de algemene documentatie pagina’s (https://docs.microsoft.com/power-platform/) ook nog online modules om in eigen tempo bekend te raken met de genoemde tools (https://docs.microsoft.com/learn/powerplatform/).

   InSpark biedt de Power App in a Day workshop aan waarin je binnen een dag bekend raakt met de functionaliteiten van Power Apps en Power Automate (de twee meest laagdrempelige tools die vaak de quick wins kunnen realiseren voor het verbeteren van bedrijfsprocessen) 

  • Hoe helpt het Microsoft Power Platform mijn organisatie?

   Het platform kenmerkt zich door een laagdrempelig instapniveau. Iedereen met kennis van Office tools, in het bijzonder Excel, kan zelf applicaties bouwen. Dit heeft als grote voordeel dat ideeën snel omgezet kunnen worden in werkende applicaties. Omdat het een onderdeel is van de Microsoft 365 heb je waarschijnlijk de benodigde licentie al in huis. 

   Start vandaag met het bouwen van een Powerapp!

    

  • Waarvoor gebruik ik Power Apps?

   Power Apps gebruik je om digitale formulieren en/of mobiele toepassingen in te ontwikkelen. Door de low-code/no-code interface ben je snel in staat om ideeën om te zetten in een werkende business applicatie 

  • Wat kan ik met Power Automate?

   Power Automate is de lijmlaag tussen de verschillende tools in het Power Platform. Met Power Automate is het mogelijk om simpele en complexe acties te automatiseren met als doel om herhalend handwerk te automatiseren. Door de beschikbaarheid van vele connectoren kunnen er gemakkelijk gegevens verstuurd worden tussen systemen en applicaties. 

  • Hoe ziet de Microsoft Roadmap er uit voor het Power Platform?

   Per genoemde tool heeft Microsoft een Roadmap en periodiek brengt Microsoft een Release Plan uit voor een bepaalde periode om te delen welke functionaliteiten er op korte termijn aankomen: 

   Voor de meest actuele Release Plans van 2021 Wave 1: https://docs.microsoft.com/power-platform-release-plan/2021wave1/ 

  • Hoe beheer je het Power Platform?

   Binnen de eigen omgeving (Azure Tenant) ben je al gewend om Administrators te hebben die de organisatie ondersteunen bij het beheer. Het Power Platform kent daarbinnen zijn eigen Power Platform Admin rol waarbij je binnen het Power Platform Admin Center alle rechten hebt om de business te ondersteunen bij het upgraden en/of bouwen van “business apps”. 
   Wil je alle mogelijkheden kennen om de optimale balans te vinden tussen gecontroleerd beheer aan de kant van Admins en vrijheid om processen te verbeteren aan de kant van de business –> denk dan vooral aan de Governance Workshop van InSpark om de Power Platform Admins de handvatten te geven voor een vliegende start. 

  • Wat is Microsoft Dataverse?

   Een speciale gegevensbron binnen het Power Platform is Dataverse. Dit is een Out-of-the-Box Database die Microsoft levert. Dataverse bevat een Common Data Model met standaarden dat o.b.v. jarenlange ervaring gebouwd is. Bovenop Dataverse kunnen allerlei verschillende apps gebouwd worden.

  • Wat zijn goede ideeën voor Power Apps?

   Je kunt Power Apps inzetten voor ondersteuning van verschillende bedrijfsprocessen. Enkele voorbeelden zijn: 

   • Het centraal ophalen van goede ideeën uit je organisatie 
   • Het reserveren van overleg ruimtes binnen je organisatie 
   • Medewerker onboarding 
   • Automatische creatie van Teams op een gecontroleerde manier 
   • Het afhandelen van investeringsaanvragen waarbij goedkeuring nodig is 
   • Een tijdregistratie applicatie voor de medewerker