Security

Jouw organisatie beschermd, jouw werkomgeving beveiligd
Mikail Corum

Onze informatiebeveiliging

Hoe voorkom ik een datalek? Hoe bescherm ik mijn organisatie tegen aanvallen van buiten? Ga ik juist om met persoonsgegevens? Hoe houd ik controle over mijn data? Voldoe ik aan wet- en regelgeving? Dit zijn vragen die wij dagelijks tegenkomen in onze projecten. Niet raar wanneer aanvallen als Hafnium en Solarigate de krantenkoppen domineren en de regels rondom (persoons)gegevens strikter  zijn geworden. Met het juist inzetten en gebruiken van IT kun je veel van deze uitdagingen tackelen.

Wij zien informatiebeveiliging als een voortdurende factor. Waar in elke stap innovatie terugkomt: in elk ontwerp en development proces tot aan het bouwen van applicaties. Secure-by-design is daarom niet alleen de technologie die we gebruiken, maar ook onze aanpak en daarmee jouw innovatieproject.

NIST Cybersecurity Framework

Door verdere integratie binnen het cloud platform van Microsoft moet ook rekening worden gehouden met security & compliance. Binnen ieder product is het onderdeel security & compliance vertegenwoordigd en daarom is het belangrijk om deze instellingen binnen iedere dienst in lijn te laten zijn met het securitybeleid van de organisatie en het normenkader vanuit wet- en regelgeving.

InSpark benadert security & compliance op basis van het zogeheten NIST (National Institute of Standards and Technology) Cybersecurity framework. Deze wereldwijde standaard biedt een aanpak van cybersecurity die ingedeeld is in verschillende fases. Deze fases zijn binnen de volledige Microsoft-cloud stack afgedekt: Identify, Protect, Detect, Respond en Recover. InSpark hanteert dit Framework om de Microsoft security oplossingen te positioneren en conform dit standaard framework de vereiste oplossingen te beschrijven en te implementeren. Hierdoor kan InSpark garanderen dat Microsoft 365 en Azure op een veilige wijze worden gebruikt.

Veilig en compliant samenwerken

We kunnen tegenwoordig vanaf elke locatie en elk device informatie creëren en delen. Maar hoe doen we dit op een veilige en beheerste manier, zodat we in controle en daarmee compliant blijven? Want grip krijgen en houden op de compliance van  cloud omgevingen is een complexe uitdaging.

Binnen Microsoft 365 ondersteunt Microsoft Purview hierbij. Denk aan informatiebeheer, informatiebescherming en het tegengaan van bedreigingen. Dit draagt bij aan het voldoen aan internationale wet- en regelgeving als AVG en ISO27001. Een onderdeel als de Microsoft Compliance Manager biedt hiernaast een helder overzicht van maatregelen die zowel de organisatie zelf als Microsoft moet inregelen om te voldoen aan deze wet- en regelgeving.

Kickstart jouw security!

Wil jij direct versnellen? Proef van de mogelijkheden met onze workshops en assessments. Met onze best practises kijken we samen hoe we jou zo snel én efficiënt mogelijk kunnen helpen met onze off the shelf solutions.

Wij werken o.a. voor
Vebego logo

Op naar een veilige organisatie?

Ik denk direct op niveau met je mee en stippel graag de route met je uit.

Neem contact op

Contactformulier

Bekijk onze Security & Compliance blogs