Hybride MDM tussen System Center Configuration Manager (SCCM) en Microsoft Intune gaf je de mogelijkheid om SCCM te gebruiken voor zowel mobiele apparaten (iOS/Android) als voor de normale Windows desktop omgeving. Dit had als voordeel dat je maar van één console gebruik hoefde te maken bij het beheer van zowel alle mobiele apparaten als ook de Windows desktop ’s. Dit gaat op korte termijn veranderen!

Vanaf service release 1902 van SCCM, is het namelijk niet meer mogelijk om een hybride MDM-verbinding te maken met Microsoft Intune. Wanneer jij nog gebruik maakt van een bestaande hybride MDM-verbinding, zal deze omgezet moeten worden naar Microsoft Intune Standalone. Hierdoor zal Microsoft Intune alleen verantwoordelijk zijn voor het beheer van uw mobiele apparaten op basis van Mobile Device Management (MDM).

Per 1 september 2019 zal deze hybride MDM-oplossing tussen SCCM en Microsoft Intune niet meer ondersteund worden door Microsoft. Jij als klant ontvangt dan geen updates meer voor jouw apparaten en ook de eventuele security updates worden dan niet meer geleverd voor deze oplossing.

Waarom wordt dit niet meer ondersteund?

Je zult je misschien afvragen waarom deze keuze gemaakt is. Microsoft heeft ervoor gekozen om deze hybride oplossingsvorm niet langer te ondersteunen, doordat de ontwikkelingen in de Cloud veel sneller gaan dan dat dit in een on-premises omgeving mogelijk is. In Microsoft Intune komen maandelijks nieuwe functionaliteiten beschikbaar en deze kunnen niet in een vergelijkbare frequentie beschikbaar gemaakt worden in de hybride MDM-oplossing. Tevens wordt het gebruik van de hybride MDM-oplossing in combinatie met SCCM, als gevolg van deze ontwikkeling, bij nieuwe implementaties bijna niet meer toegepast. Dit alles bij elkaar heeft Microsoft doen besluiten om niet meer te ontwikkelen in deze hybride MDM-oplossing en deze per 1 september 2019 uit te faseren. Meer informatie hierover is terug te vinden op de website van Microsoft.

Wat betekent dit voor mij?

Gebruik je Intune als standalone of middels SCCM Co-Managed? Dan hoeft je niets te doen. Als je een Hybride MDM configuratie heeft, zul je stappen moeten ondernemen. Om de huidige werking van het beheren mobiele apparaten te kunnen waarborgen, is het noodzakelijk dat een migratie plaatsvindt naar Microsoft Intune Standalone. Deze migratie zorgt ervoor dat alle geregistreerde apparaten omgezet worden naar Microsoft Intune. Microsoft Intune zal gereed gemaakt moeten worden om deze mobiele apparaten ook te kunnen voorzien van applicaties en policies. Deze beide acties zorgen ervoor dat u zorgeloos gemigreerd wordt van SCCM Hybrid MDM naar Microsoft Intune Standalone.

Hoe nu verder?

Als je op dit moment nog een hybride MDM-oplossing geconfigureerd heeft tussen SCCM en Microsoft Intune, dan is het raadzaam om snel in actie te komen. Om zonder problemen en succesvol de Hybrid omgeving los te koppen, zal er eerst een migratie moeten plaatsvinden. InSpark helpt je hier graag bij, door deze benodigde migratie voor je uit handen te nemen.

Je kunt eenvoudig zelf controleren of je op dit moment gebruik maakt van een Hybride MDM-oplossing. Je dient hiervoor de volgende stappen te volgen:

  • Open de System Center Configuration Manger console en selecteer de Administration
  • Open Cloud Services en klik daarna op Microsoft Intune Subscriptions. Als je een Microsoft Intune-abonnement hebt ingesteld, dan is jouw tenant geconfigureerd voor hybride MDM.

Microsoft Intune Blog Frans

Conclusie

Mocht je nog gebruik maken van een Hybride MDM-oplossing, neem dan contact met mij op om deze te migreren naar Microsoft Intune Standalone, zodat je voorbereid bent voor de toekomst.

Microsoft Intune biedt meer mogelijkheden voor het beheer van mobiele apparaten inclusief Windows 10. Daarnaast kan de SCCM omgeving ook, middels Co-Managed, gekoppeld worden aan Intune zodat deze twee oplossingen elkaar kunnen aanvullen. Hierdoor is het mogelijk om makkelijk beheer te voeren over nieuwe Cloud toepassingen die toegevoegd worden aan het werkplekconcept. Wij kunnen je informeren hoe dit in jouw omgeving toe te passen is.

SHARE
Frans Oudendorp

Principal Consultant Modern Workplace Foundation

Meer weten over SCCM en Intune?
Mocht je nog gebruik maken van een Hybride MDM-oplossing, neem dan contact met mij op om deze te migreren naar Microsoft Intune Standalone, zodat je voorbereid bent voor de toekomst.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!