Met het thuiswerken waar veel organisaties op dit moment mee kampen, ontstaan er verschillende vragen over Microsoft Teams en de functionaliteiten. Daarom hebben wij een FAQ gemaakt waarin we antwoord geven op de meest gestelde vragen die wij tot nu toe horen. Wil je meteen aan de slag met Teams? Wij kunnen je helpen bij de uitrol en zorgen dat je in één dag up and running bent. Heb je een aanvullende vraag of een andere vraag? Mail deze dan naar teams@inspark.nl en dan kijken wij of we deze vraag op kunnen nemen in de FAQ.

Wat is Microsoft Teams?

Microsoft Teams is dé hub voor samenwerken & communiceren in groepsverband. Het biedt medewerkers een gebruikersvriendelijke, veilige en geïntegreerde oplossing om samen te werken en digitaal te vergaderen. Zowel intern als extern. Bekijk de Microsoft Teams video.

Is het eenvoudig om mijn organisatie met Microsoft Teams te laten werken?

Ja. Met de informatie uit ons vorige blog en de informatie die Microsoft beschikbaar heeft start je eenvoudig met Teams. Zo kun je jouw medewerkers bijvoorbeeld de volgende videotrainingen laten zien. Hiermee raken ze snel bekend met de handigste functionaliteiten binnen Teams. Daarnaast is er een heel Microsoft Teams portaal beschikbaar met extra eindgebruikerstrainingen en tutorials. Ook op YouTube heeft Microsoft een playlist gemaakt met Microsoft Teams trainingen.

Hoe kan ik snel beginnen met Microsoft Teams?

We helpen je op weg in 4 stappen:

  1. Microsoft heeft een handleiding gemaakt om snel aan de slag te kunnen met Microsoft Teams. Download hem hier
  2. Doorloop de interactieve demo van Microsoft.
  3. Lees onze blog over de mogelijkheden van het gratis gebruiken van Teams tijdens het coronavirus.
  4. Meer expertise nodig? Je bent van harte welkom om contact met ons opnemen via teams@inspark.nl.

Hoe laten we zoveel mogelijk medewerkers thuiswerken?

Allereerst communiceer je dit helder naar je medewerkers. Bied ze dan meteen de mogelijkheden van Teams aan om ervoor te zorgen dat er geen productiviteitsverlies plaatsvindt. Je kunt je medewerkers ook deze online training van 22 minuten laten volgen. Zo worden ze meegenomen in hoe je het beste thuis kunt werken en hoe je in de flow blijft ondanks dat je als team remote werkt.

Hoe faciliteren we online vergaderen en samenwerken?

Met Teams is online vergaderen erg eenvoudig.

Hoe rol ik de Crisis Communication app uit?

Voor zowel de individuele gebruiker als de IT manager is het mogelijk om deze app snel te gebruiken en te adopteren. Als je de stappen volgt in het blog van Microsoft, leggen ze uit hoe je de app download en deployed binnen Microsoft teams. Daarnaast lees je hoe je de app configureert en koppelt aan Power Apps. Zo bouwen organisaties zelf een portaal met vragen en daaraan gekoppelde acties. Zo ben je in staat om bijvoorbeeld zelf SharePoint lijsten te maken om vragen in te verzamelen, maar ook de mogelijkheid inbouwen om een vraag te stellen. Geef je dit liever uit handen en ben je op zoek naar een razendsnelle oplossing? Wij kunnen jou daarbij helpen. Onze experts staan klaar om de crisis app in één dag binnen jouw organisatie uit te rollen.

Werkt Microsoft Teams op mobiel?

Teams werkt uitstekend op mobiel. Je download de mobiele app gemakkelijk in de Google Play store en de Apple store.

Hoe kan ik mijn medewerkers trainen in het gebruik van Teams en Office 365 mogelijkheden?

Microsoft heeft online veel trainingen beschikbaar om alles uit Office 365 te halen. Wij raden aan jouw medewerkers de volgende (Engelse) template uit te rollen binnen jouw Office 365 omgeving, om de adoptie te vergroten. Zoals hierboven eerder genoemd is het ook slim om jouw medewerkers de volgende videotrainingen aan te bieden om ze op weg te helpen met Teams.

Kan ik gemakkelijk en veilig met externe personen in contact blijven via Teams?

Het is zeker mogelijk om samen te werken met externe personen in Microsoft Teams. Het volgende artikel bevat een introductie over het werken met gasten in Microsoft Teams. Deze link bevat een stappenplan voor het uitvoeren van de configuratie. De tabel in het artikel bevat een overzicht van de mogelijkheden van gasten binnen Microsoft Teams. Wij schrijven deze week een uitgebreide blog over dit onderwerp rondom de impact van het werken met gasten binnen jouw Microsoft Teams omgeving.

Welke licentie heb ik nodig om met Microsoft Teams te starten?

Vanwege het Coronavirus biedt Microsoft nu tijdelijk een 6 maanden gratis trial aan voor Office 365 E1, inclusief Microsoft Teams. Deze trial aanvragen? Neem contact op met ons Teams team via teams@inspark.nl.

Is er funding beschikbaar voor organisaties die Microsoft Teams al gebruiken?

Microsoft heeft aangegeven funding aan te bieden aan klanten die binnen Office 365 E1/A5 (educatie) trial licenties actief gebruik maken van de onderstaande features:

  • Exchange Online
  • SharePoint Online
  • Microsoft Teams
  • Yammer

InSpark is FastTrack ready partner, Microsoft geeft korting op jouw factuur voor dienstverlening door InSpark wanneer je actief aan de slag gaan met bovenstaande features. Stel jij hebt tussen de 150 en 500 gebruikers die allemaal aan de slag gaan met Microsoft Teams en SharePoint en zij nemen dagelijks deel aan de chat- en vergaderfunctie binnen Teams en uploaden bestanden via SharePoint, dan kom je in aanmerking voor minimaal 2000 euro korting, heb je meer dan 500 gebruikers, is dit bedrag minimaal 10.000 euro. Ondanks dat je niks investeert, komt Microsoft haar klanten tegemoet. Ben jij op zoek naar een funding en licentieadvies om de implementatiekosten te drukken, of heb je vragen over actief gebruik? Stel je vraag dan aan onze cloud subscription expert Emile Smeets.

 

SHARE
Jasper Oosterveld

Consultant Modern Workplace & MVP

Staat jouw vraag hier niet tussen?
Ik beantwoord graag al jouw openstaande vragen!
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!