Nitrogen Control Center by InSpark

Realiseer jouw datagedreven ambities sneller
Ontdek meer Vraag de one-pager aan

Vraag One-pager aan

Erwin de Kreuk

Het Nitrogen Control Center van InSpark geeft jou een enorme versnelling in het ontsluiten en transformeren van verschillende databronnen tot een krachtig en waardevol datamodel. Door verschillende databronnen te integreren, kunnen patronen, trends en correlaties worden geïdentificeerd die anders mogelijk verborgen blijven.

Middels een gebruiksvriendelijk portaal data eenvoudig ontsluiten en verwerken.

In de competitieve wereld van vandaag is data cruciaal voor succesvolle organisaties. Het bewustzijn groeit over de waarde van data bij strategische besluitvorming en het optimaliseren van bedrijfsprocessen. Data wordt met name waardevol zodra dit uit verschillende bronnen met elkaar gecombineerd kan worden. Het samenbrengen en verwerken van data brengt tevens uitdagende vraagstukken met zich mee.

Het vergt vaak aanzienlijke tijd en expertise om deze waardevolle databronnen te ontsluiten, data te verwerken en berekeningen uit te voeren voordat je dataplatform echt van meerwaarde kan zijn voor jouw organisatie.

Het Nitrogen Control Center van InSpark helpt je bij deze uitdagingen. Middels een gebruiksvriendelijk portaal is het ontsluiten van nieuwe bronnen en tabellen zonder veel
technische kennis, minuten werk. Ook de verwerking van ruwe data naar een betrouwbaar datamodel in verschillende stadia wordt voor jou geautomatiseerd doorgevoerd. Het Nitrogen Control Center regelt de data integratie voor je, zodat je meer tijd over houdt voor datamodellering en visualisatie, daar waar je echte waarde voor de business creëert.

Belangrijkste voordelen van het Nitrogen Control Center

 1. Betrouwbaar dataplatform
  Bespaar tot 80% ontwikkeltijd door het opzetten van een solide basis voor het beheren, analyseren en benutten van jouw gegevens op een efficiënte en effectieve manier.
 2. Ontzorging in dataverwerking
  Het Nitrogen Control Center is dé SaaS-oplossing die InSpark biedt om jou volledig te ontzorgen bij het opzetten en beheren van een modern dataplatform, gebaseerd op vaste datastromen en de standaard Medallion architectuur.
 3. Businesswaarde
  Door alle data op één platform te consolideren, kunnen organisaties een uniforme en consistente dataset creëren, wat resulteert in betrouwbare stuurinformatie volgens vastgestelde normen. Daarnaast stelt het Nitrogen Control Center jou instaat om snel in te kunnen spelen op de veranderende informatiebehoefte vanuit de organisatie.
 4. State of the art technologie
  Integratie met de laatste Microsoft technologie op het gebied van dataverwerking. Geschikt voor OpenAI vraagstukken met gestructureerde en ongestructureerde data. Secure by design en Power BI Copilot compatible.

Wat is het Nitrogen Control Center?

Het Nitrogen Control Center, gebaseerd op het InSpark Nitrogen Dataframework, biedt een intuïtief portaal waarmee data engineers zonder codekennis hun datamodellen moeiteloos kunnen aanpassen en uitbreiden door nieuwe bronnen en tabellen toe te voegen. Dankzij gestandaardiseerde data pipelines en orchestratie versnelt het Nitrogen Control Center het integratieproces met maar liefst 80%, gebruikmakend van de beproefde Medallion architectuur. Het Nitrogen Control Center biedt niet alleen meer controle over het dataplatform, maar maakt ook een moeiteloze migratie van het data verwerkingsproces mogelijk van Ontwikkeling naar Test en vervolgens naar Productie. Bovendien verschaft het gebruikersvriendelijke portaal inzicht in de status van diverse datastromen.

Integratie met Microsoft Fabric en data verwerking middels de Medallion architectuur

Het Nitrogen Control Center is naadloos geïntegreerd met Microsoft Fabric, de nieuwste innovatie van Microsoft op het gebied van dataverwerking. Door deze integratie worden alle elementen binnen Microsoft Fabric volledig geautomatiseerd ingericht en zorgt het Nitrogen Control Center er ook voor dat alle datastromen moeiteloos worden verwerkt volgens de verschillende stadia in de Medaillon architectuur. Dit is een beproefde data architectuur waarin datastromen verschillende stadia doorlopen van de ruwe databronnen tot een gestructureerde dataset. Het Nitrogen Control Center automatiseert dit proces moeiteloos via een gebruiksvriendelijk portaal, waarbij datastromen van zowel bestaande als nieuwe bronnen volledig automatisch door de verschillende stadia worden geleid.

Optimaliseer data-driven besluitvorming met het Nitrogen Control Center

Het Nitrogen Control Center faciliteert het moeiteloos aansluiten en uitbreiden van (nieuwe) databronnen, zodat je altijd kunt voldoen aan de snel veranderende informatiebehoeften van de organisatie.

Bovendien verbetert een data platform de samenwerking binnen een organisatie. Door gegevens toegankelijk te maken voor alle relevante afdelingen en belanghebbenden, kunnen teams effectiever samenwerken en informatie delen. Dit bevordert een cultuur van data-gedreven besluitvorming en kan de algehele efficiëntie van de organisatie verbeteren.

Hoe ontzorgt het Nitrogen Control Center jou?

Het Nitrogen Control Center biedt organisaties een solide basis voor het beheren, analyseren en benutten van hun gegevens. De voordelen voor een krachtig dataplatform op basis van het Nitrogen Control Center zijn talrijk en kunnen een aanzienlijke impact hebben op de prestaties en het succes van jouw organisatie.

Een van de belangrijkste voordelen is de centralisatie van gegevens. Door alle data op één platform en middels één gebruiksvriendelijk portaal te consolideren, kunnen organisaties een uniforme en consistente dataset creëren. Dit vermindert de kans op incomplete of verouderde informatie en zorgt ervoor dat alle belanghebbenden toegang hebben tot dezelfde gegevensbronnen.

image description
Erwin de Kreuk | Lead Data & AI
Neem contact met ons op
Heb je meer informatie nodig? Laat het ons dan weten, dan nemen wij contact met je op.
Neem contact op