Van traditionele naar moderne cloud security

Traditionele security oplossingen bieden bescherming door een IT omgeving van de buitenwereld af te schermen. Deze aanpak voldoet niet meer in een cloud wereld. Het moderne datacenter (Azure) en de moderne werkplek (Microsoft 365) worden aangedreven door de cloud, die standaard via het internet te benaderen is. De security van deze omgevingen dient by-design geïmplementeerd te worden waarbij we de identiteiten, devices, applicaties en data beschermen. In een cloud omgeving is het belangrijk om als uitgangspunt te nemen dat je omgeving op enig moment aangevallen zal worden (“assume breach”) en dat je 24/7 voorbereid bent om actie te ondernemen.

Microsoft doet er veel aan om security incidenten te bestrijden. Het grootste misverstand van een cloud omgeving is echter dat deze te allen tijde volledig veilig gehouden wordt door de cloud provider. Microsoft noemt security in een cloud omgeving daarom een “shared responsibility” waarbij je als organisatie zelf zorg dient te dragen voor een juiste configuratie van de security diensten, het juiste gebruik ervan en de opvolging van de gedetecteerde dreigingen.

Continu beschermd tegen cyberdreigingen

Daarnaast ontstaan er elke dag nieuwe en meer geavanceerde cyber-dreigingen en moeten er dus ook dagelijks nieuwe maatregelen genomen worden tegen deze dreigingen. Aanvallers zetten Artificial Intelligence in om hun aanvallen uit te voeren en Microsoft werkt wederom aan hoogontwikkelde Machine Learning modellen om deze aanvallen te detecteren en te weren. Daarnaast neemt de wet- en regelgeving omtrent informatiebeveiliging toe en daarmee wordt de noodzaak om compliant te zijn en te blijven alsmaar groter.

Het Cloud Security Center van InSpark garandeert je dat jouw cloud omgeving altijd voorzien is van de laatste Microsoft security features voor maximale bescherming en geeft dus een invulling aan deze “shared responsibility”. Daarnaast activeren wij onze geavanceerde security monitoring en zorgen wij voor 24/7 opvolging van mogelijke security incidenten die gedetecteerd worden door de security diensten. Wij zorgen voor gekwalificeerd personeel zodat je geen eigen SOC afdeling hoeft op te tuigen; je kunt vertrouwen op onze Microsoft Security experts.

Wat beschermen we?

We bieden bescherming voor de Moderne Werkplek (Microsoft 365) en het Moderne Hybrid datacenter (Azure) middels de laatste Microsoft Security diensten. In onderstaande afbeelding wordt weergegeven welke diensten wij inzetten. Tijdens de onboarding fase kijken wij welke diensten al actief zijn op jullie omgeving en welke nog toegevoegd moeten worden. Uiteraard nemen wij ook de licentiekosten mee in dit advies.

 

 

                 KLIK HIER VOOR GROTE INFOGRAPHIC
SHARE
Hoe wij jou beschermen
Protect
Op basis van het gekozen security beleid, voorzien wij jouw omgeving continu van de laatste security features en zorgen voor een veilige inrichting. Wij denken na over de impact van nieuwe security ontwikkelingen. Je profiteert dus van onze jarenlange implementatie- en security ervaring, die wij omgezet hebben naar standaard designs en policies-as-code.
Detect
Ons security team monitort jouw omgeving 24/7 op aanvallen en virussen. Gedetecteerde dreigingen worden beoordeeld door onze security analisten en waar nodig wordt ingegrepen. Hiervoor gebruiken wij geavanceerde threat detection tools en in-huis ontwikkelde draaiboeken. Aangezien wij dagelijks bezig zijn met security, informeren we je pro-actief bij wereldwijde uitbraken.
Respond
Om jou compleet te ontzorgen, kunnen wij 24/7 ingrijpen volgens het vooraf afgesproken Security Incident Response Plan. Zo isoleren wij snel en efficiënt gebruikers, apparaten of omgevingen en lichten wij de CISO in, maar alleen als dat echt nodig is. Mocht er ondanks alles toch een datalek ontstaan door hackers en/of medewerkers, kunnen wij dit lek beoordelen en proactief reageren.
Onze security klanten
Stefan Daelemans

Chief Technology Officer

Interesse?
In een vrijblijvend gesprek vertel ik je graag meer over ons Cloud Security Center en hoe wij jouw bedrijf kunnen helpen.
Ervaar Cloud Security Center
nu 2 maanden gratis*