Power Platform Scan: breng het gebruik en de risico's in kaart

Steeds meer organisaties ontdekken de kracht van Low-Code App development en het Power Platform. Dit komt niet als een verrassing, want Gartner voorspelt een wereldwijde marktgroei van 20% in 2023 als gevolg van hyperautomation. 

De meeste organisaties realiseren zich nog niet wat dit betekent voor de bedrijfsvoering en IT. In de praktijk zien we in elk geval dat de citizen developer de weg naar het platform al gevonden heeft en hier steeds meer gebruik van maakt om persoonlijke- en team-/afdelingsprocessen slimmer te organiseren. 

Om de groeiende stroom van initiatieven en Low-Code App ontwikkeling in goede banen te leiden is een set aan spelregels (governance) vereist. Bijvoorbeeld: hoeveel vrijheid geven we de Citizen Developers? Hoe en waar kanaliseren we de initiatieven? Hoe borgen we dat de broncode van bedrijfskritische applicaties veiliggesteld is? Hoe gaan we om met koppelingen/integraties naar onze primaire systemen? Wie is er verantwoordelijk voor het beheer en doorontwikkeling? 

Organisaties zijn zich vaak niet bewust van de risico’s van het ontbreken van een governancestructuur en platforminrichting. Om organisaties hierbij te helpen, bieden wij onze Power Platform Scan aan. Hiermee geven wij inzicht in het huidige gebruik en de status van het platform.  

Stappenplan Power Platform Scan

1. Scan: De huidige Power Platform inrichting wordt geëxporteerd via een geautomatiseerd proces. 

2. Analyse: We laden de data in Power BI en analyseren de data via rapportages. 

3. Terugkoppeling: De terugkoppeling met de resultaten, ons advies en de volgende stappen worden gepresenteerd via een Teams meeting. 

Wil jij ook in controle zijn over hoe jouw organisatie het Power Platform gebruikt en weten welke stappen je kunt nemen om controle te behouden? Doe dan de Power Platform scan, nu geheel gratis! Klik hier en vraag de scan aan. Wij helpen jouw organisatie om een governancestructuur te implementeren en controle te behouden over het gebruik van het platform. Wel zo veilig!

Meer blogs

image description
Thijs Soepenberg | Consultant Modern Workplace Productivity
Interesse in de Power Platform Scan? Ik help je graag verder.
Neem contact op