Power Platform Monitoring

Governance- en beveiligingsplatform voor het Power Platform dat ontzorgt
Thijs Soepenberg

Maak je gebruik van Office 365, dan is de kans groot (>80%) dat apps en workflows gebouwd met Power Apps en/of Power Automate al draaien in je omgeving. Deze functionaliteit is namelijk standaard beschikbaar met een M365-licentie. In de praktijk zien we dat IT zich hier vaak onvoldoende bewust van is en dat kennis ontbreekt. Power Platform-beheer is nog niet ingeregeld,  terwijl het gebruik al serieuze vormen heeft aangenomen en een wildgroei aan apps ontstaat. Door het ontbreken van een juiste platform basisinrichting en het beheer hiervan, ontstaan risico’s die de beveiliging en continuïteit van bedrijfsapplicaties in gevaar brengen,

Power Platform Monitoring
Power Platform Monitoring ontzorgt organisaties door de beheeractiviteiten op te vangen. Door slimme monitoring detecteren we risico’s en misconfiguraties en stellen we pro-actief bij indien nodig. Tijdens het tweewekelijkse overleg lopen we de belangrijkste gebeurtenissen door en adviseren we gericht over inrichting en gebruik. 

Beveiligingsrisico’s voor datalekken voorkomen
IT – en applicatiebeheer maken regelmatig nieuwe omgevingen aan voor de ontwikkeling van nieuwe Power Platform applicaties. Deze omgevingen blijken vaak onbeveiligd doordat de Data Loss Prevention policies en beveiligingsgroepen niet (juist) zijn toegewezen. Bij de onboarding van onze Power Platform Monitoring-dienst lopen we de complete Power Platform-omgeving na en verzekeren we dat juiste security settings in place zijn. Door pro-actieve monitoring borgen we de juiste platformconfiguratie en daarmee beperken we aanzienlijk de veiligheidsriscico’s.

Continuïteit van bedrijfsapplicaties beschermen
We zien steeds meer bedrijfskritische applicaties ontstaan die zijn gebouwd op eigen initiatief van een collega. Dit is een groot voordeel van het Power Platform. Het is een nadeel wanneer je onvoldoende zicht hebt op het gebruik van het platform. De organisatie loopt een risico wanneer de eigenaar van de applicatie uit dienst gaat of lange tijd niet werkzaam is. In dat geval zal de applicatie uiteindelijk stoppen met werken, doordat de connecties zijn gekoppeld onder een persoonlijk gebruikersaccount. De Power Platform Monitoring-dienst detecteert bedrijfskritische applicaties, waardoor tijdig wordt  ingegrepen en het bedrijfsrisico wordt beperkt. Bedrijfskritische applicaties plaatsen we in een speciaal ingerichte omgeving binnen het platform, zodat de continuïteit van de applicatie veilig is gesteld.

 

Een gebruiksvriendelijk portaal

 • Overzicht van alle tickets, doorklikken voor gedetailleerde informatie
 • Inzicht in alle openstaande events met informatie over de resource en status
 • Een overzicht van alle aanwezige omgevingen inclusief status
 • Inzien van de release notes met maandelijks nieuw toegevoegde functionaliteiten
 • De portaalhandleiding gemakkelijk openen binnen het portaal

  .

  Meer weten? Lees de brochure

  ✓ Het belang van Power Platform-beheer 
  ✓ Voordelen Power Platform Monitoring
  ✓ Pakketten en servicelevels 

  Download Brochure

  Interesse?

  In een vrijblijvend gesprek vertel ik je graag meer over Power Platform Monitoring en hoe wij jouw organisatie kunnen helpen.
  Neem contact op

  Contactformulier