Teamwork Assessment Workshop

Dé basis voor jouw start met Microsoft Teams
Kees da Silva

Het concurrentievermogen van hedendaagse organisaties stoelt op succesvol teamwerk. Onderzoek van IDC en McKinsey toont aan dat de productiviteit door centraal geïntegreerde samenwerking met maar liefst 20 tot 25% kan stijgen. Werknemers van organisaties die in moderne, digitale samenwerkingsdiensten investeren, zijn namelijk flexibeler en delen meer kennis met elkaar. De teamsamenwerking wordt efficiënter en veiliger.

Hoe kan jouw organisatie zoveel mogelijk profiteren van alle beschikbare oplossingen voor digitaal teamwork? Hoe bereik je een hoge gebruikersadoptie voor modern, teamgericht samenwerken? En hoe zorg je ervoor dat Business en IT in deze thematiek op één lijn komen te staan? Dat en meer ervaar je tijdens onze Teamwork Assessment Workshop

Op dit moment hebben wij naast dit assessment ook een Teams in a day propositie geïntroduceerd. Heeft jouw organisatie nu de tools nodig om jouw medewerkers morgen nog met Microsoft Teams te laten starten? Dan kunnen wij Microsoft Teams binnen één dag implementeren. Heb je iets meer tijd en wil je dit meer strategisch aanvliegen? Start dan vandaag nog met dit assessment.

Optimaal samenwerken met Microsoft Teams

Met het Microsoft 365 Teamwork Assessment krijg je niet alleen inzicht in nieuwe manieren van online samenwerken, maar ook grip op de beschikbare tools en apps die ervoor zorgen dat je medewerkers efficiënter en flexibeler kunnen samenwerken en informatie veilig kunnen delen, ongeacht waar ze werken.

Tijdens het Teamwork Assessment identificeren we samen met jouw bedrijfs- en IT-leiders de passende use-case scenario’s. Voor toegevoegde bedrijfswaarde stroomlijnen we jouw samenwerkingsstrategie en optimaliseren we je interne communicatie.

Als wereldwijd erkende expert van Microsoft oplossingen helpt InSpark organisaties bij de transitie naar Microsoft Teams. Daarbij houdt onze Teamwork Assessment Workshop rekening met je bestaande infrastructuur en al gedane investeringen. We onderzoeken de diverse scenario’s en maken een bruikbare routekaart voor de succesvolle implementatie, adoptie en ondersteuning van Microsoft Teams.

Programma

Pre-Fase: Readiness Intake en Business Success Workshop

Samen met jouw IT-manager(s) doen we (online) eerst een IT assessment, zodat we een volledig beeld krijgen van je huidige technische omgeving. Samen met je stakeholders onderzoeken we tevens de specifieke behoeften en topprioriteiten van jouw organisatie. Dit levert ons de nodige informatie op voor een perfect op maat gemaakte workshop met alle essentiële documentatie.
Onderdelen van deze pre-fase:

 • Readiness Intake:
  – Invullen van een digitale vragenlijst
  – Vastleggen van de huidige situatie (startpunt) m.b.t. tot jouw organisatie-specifieke cultuur en werkplekstructuur
 • Business Success Workshop:
  – Inzichtelijk maken van behoeften, prioriteiten en samenwerkingsscenario’s (stakeholder assessment)
  – Vastleggen van de top 3 scenario’s voor jouw organisatie
  – Opstellen van een initieel succesplan

Workshop: Planning, Adoption & Change Management

Tijdens de workshop gaan we aan de slag met de voor jouw organisatie relevante business scenario’s. Je ervaart de mogelijkheden van de apps en tools binnen Microsoft Teams en Office 365. We destilleren de prioriteiten, communiceren de geplande veranderingen en ontwikkelen een adoptiestrategie, die vervolgens verder uitgewerkt wordt.
De workshopdag bestaat uit:

 • Hands-on ervaring en inspiratie: ‘The Art of the Possible’. We laten je de mogelijke resultaten van verbeterde digitale samenwerking binnen de gekozen top 3 scenario’s zien. Zo ervaar je zelf hoe effectief samenwerking met behulp van Office 365 voor jouw organisatie kan zijn.
 • Adoption & Change Management sessie: Waarom Microsoft Teams? Hoe maak je daar optimaal gebruik van? Wat zijn de succesfactoren? Op basis van de eerder geïdentificeerde prioriteiten stellen we een high-level adoptieplan op, inclusief concrete aanbevelingen voor de verbetering van de teamsamenwerking binnen jouw organisatie.
 • Oplevering en routekaart: Oplevering van alle workshopresultaten/-documentatie en een scenario-gebaseerde “roadmap to optimal teamwork”.

Teamwork Assessment aanvragen?

Ben jij geïnteresseerd in onze Teamwork Assessment? Neem dan direct contact met ons op.

Aanvragen

Contactformulier