De kracht van Office 365 ligt in de integratie tussen diverse services. Een perfect voorbeeld hiervan is het werken in Microsoft Planner binnen SharePoint Team Sites. Hierdoor ben je in staat om direct vanaf jouw favoriete SharePoint Team Site, de gerelateerde taken te bekijken. Planner is de app waarmee je heel efficiënt met taken kunt werken en deze ook kunt toewijzen aan de juiste personen. Het is een interactieve en eenvoudige service rondom het werken met taken en is enorm handig, omdat Planner een aparte service is binnen Office 365. Je ziet dit terug in het app menu van Office 365:

Planner SharePoint Team Sites InSpark Blog Jasper -1

De kracht van integratie

Het is voor een eindgebruiker niet altijd prettig om te schakelen tussen de diverse services. Dit is een behoorlijke blokkade voor een succesvolle adoptie van Office 365. De kracht van de integratie gaat hierbij enorm helpen! Vanuit de SharePoint Team Site maak je via het menu een nieuw plan aan:

Planner SharePoint Team Sites InSpark Blog Jasper -2

Je bent nu in staat om een nieuw plan aan te maken of een bestaand plan te koppelen:

Planner SharePoint Team Sites InSpark Blog Jasper -3

Een nieuw  SharePoint Team Site plan aanmaken

Je maakt voor deze SharePoint Team Site een nieuw plan aan:

Planner SharePoint Team Sites InSpark Blog Jasper -4

Je bent nu in staat om vanuit de SharePoint Team Site taken aan te maken. Gaaf! Je maakt een aantal taken aan en buckets:

Planner SharePoint Team Sites InSpark Blog Jasper -5

Je bent zelfs in staat om de voortgang te bekijken via een handig dashboard

Planner SharePoint Team Sites InSpark Blog Jasper -6

Snelkoppeling naar Planner

Het enige wat je mist is een snelkoppeling om naar Planner te gaan. Je dient nu via het Office 365 app menu te doen. De weergave en werking van Planner in de SharePoint Team Site mist één functionaliteit. Dit betreft het tonen van een agenda weergave. Bijvoorbeeld:

Planner SharePoint Team Sites InSpark Blog Jasper -7

Hopelijk ben je enthousiast geworden van de mogelijkheden ga je deze direct inzetten! Heb je meer vragen? Schroom dan niet om contact op te nemen.

SHARE
Jasper Oosterveld

Consultant Modern Workplace Productivity & MVP

Geïnteresseerd?
Onder het genot van een kopje koffie. vertel ik je alles over Planner, Microsoft Team Sites en andere mogelijkheden binnen Office 365.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!