Azure Cost Optimization

Binnen één week een kostenoptimalisatie op jouw Azure Cloud omgeving
Gijs Huisman

Controle krijgen op de kosten van jouw Azure omgeving en verbeteringen toepassen om blijvend kosten te besparen op de cloud factuur? We zien in de praktijk dat kostenanalyses vaak niet gedetailleerd genoeg zijn en er belangrijke informatie ontbreekt. InSpark kijkt verder dan de standaard optimalisaties en voegt eigen best practices toe, zoals besparingen middels auto scaling, het aan- en uitzetten van development & test omgevingen, opruimen van ongebruikte resources en advies omtrent de gebruikte licenties (bijv. reserved instances, hybrid use benefits etc.).

Profiteer van onze best practices

Om organisaties in deze uitdagende tijd hier snel mee te helpen, hebben wij de dienst ‘Azure Cost Optimization’ ontwikkeld. Ongeacht welk type Microsoft contract je hebt (CSP of EA), nemen we je mee in concrete besparingsmogelijkheden voor jouw Azure omgeving. Dit doen we op basis van onze ervaringen en de adviezen van Microsoft. Vervolgens implementeren we deze samen, zodat je het effect direct terug kunt zien in jouw cloud kosten.

InSpark helpt al jaren organisaties om grote en complexe public cloud infrastructuren efficiënt in te richten met de juiste componenten, waarbij wij niet alleen de inrichting verzorgen, maar ook het operationeel beheer, de levering via CSP en de innovatie van het platform. Wij hebben niet alleen ruime ervaring met IaaS workloads (VM’s), maar ook met diensten zoals Azure PaaS services denk hierbij aan Azure Kubernetes (AKS), SQL Databases, Azure Firewall, Azure App services en Azure Storage. Dit maakt ons de #1 Azure partner binnen Nederland.

Dit levert Azure Cost Optimization je op

Aan het eind van het assessment hebben wij de volgende zaken inzichtelijk gemaakt en opgeleverd:

 • Cloud kostenanalyse van de huidige omgeving
  • Analyseren van alle Azure core onderdelen & twee bedrijfsapplicaties
  • Inzicht in de huidige sizing & de mogelijkheden tot schalen
 • Cloud kostenbesparing & kosten beheer
  • Budgetten & alerts instellen op basis van jouw organisatie & applicaties middels tagging & Azure policies.
  • Aanwezige licenties optimaal inzetten (bijv. hybrid use benefit)
 • Cloud kosten inzichtelijk via dashboard
  • Implementatie binnen organisatie middels Power BI en/of Azure dashboard.
  • Koppeling met InSpark monitoring ten behoeve van 3x maandelijks kostenadvies.

Structurele bewaking van jouw Azure kosten

Verder richten we governance policies in jouw Azure omgeving in, zodat er niet onbedoeld (te) dure workloads uitgerold kunnen worden en nemen we persoonlijk contact op bij een plotselinge kostenstijging. We komen pro-actief hiervoor bij je in de lucht met onderbouwde adviezen.

Optimalisatie van je Azure kosten?

Wil jij jouw Azure Cloud kosten in control houden en dat snel laten regelen door de experts van InSpark? Neem dan nu contact met ons op.

Neem contact op

Contactformulier