Microsoft Azure voor de finance sector

Ontdek de kracht van de cloud voor de financiële dienstverlening
Johan Biere

Azure Migrate & Modernize event voor de zorg

Azure Migrate & Modernize event voor de zorg

Wil jij ook meer weten over de ins en outs van een cloudmigratie voor organisaties en bedrijven in de zorg? Dan is het Azure Migrate & Modernize Event | Health (op 19 november 2020 vanaf 10:30 AM) voor jou een absolute must!

Ontdek de voordelen van een migratie naar de cloud en laat je inspireren door trends, best practices en praktijkcases.

MEER INFORMATIE

Zet je cliënten op de eerste plaats!

De financiële sector staat voor steeds grotere uitdagingen. Cliënten met steeds hogere eisen en verwachtingen. Versnelde digitale transformatie als gevolg van COVID-19. Cybercriminelen die steeds geraffineerder worden. Fintechbedrijven die de markt continu transformeren. Steeds strengere regelgeving en verouderde systemen.

Stuk voor stuk actuele probleemstellingen waartegenover de financiële dienstensector zich geplaatst ziet. Daardoor lijkt de cliënt soms zelfs ietwat naar de achtergrond te verdwijnen. Gelukkig kun je veel van deze finance uitdagingen te lijf met een migratie naar de cloud. Met een veelvoud aan (hybride) cloudoplossingen en geavanceerde datatechnologieën als AI, AR en ML zet jij jouw cliënten weer daar waar zij horen: op de eerste plaats!

Van risicomanagement tot gegevensbeveiliging, de Azure cloud moderniseert jouw bedrijfsprocessen en helpt je om gegevensbronnen te combineren, slimme technologie te integreren en beter aan klantwensen te voldoen. Cloud computing levert de flexibiliteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid, om zowel compliant als concurrerend te zijn én te blijven.

Een slimme cloudstrategie helpt

Azure voor Finance - InSpark 2

De gang naar de cloud staat of valt met een goed geformuleerde cloudstrategie. Het ideale toekomstbeeld? Een aanpak waarbij de cliënt altijd centraal staat. Service op maat: persoonlijke bankdiensten faciliteren en verbeterde interactie met de klant. Met intelligente cloud technologieën zoals AI en Machine Learning lukt dat.

Strategisch gezien zijn ook de versnelde innovatie en samenwerking met andere financiële dienstverleners, alsmede het stroomlijnen en schalen van al je diensten en processen, van groot belang. Met een solide cloudstrategie zorg je voor betere dienstverlening door connectiviteit, maar ook voor meer klanttevredenheid en versnelde innovatie.

Azure voor Finance - InSpark 2

Hoe verloopt het migratieproces?

Met voornoemde cloudstrategieën stimuleer je innovatie én verbeter je de kwaliteit van je financiële dienstverlening. Waar je ook bent in het digitale transformatietraject, door je gegevensstromen naar de cloud te brengen, zorg je voor een verbonden datahuishouding.

Maar hóé migreer je als finance organisatie naar de cloud? Dat doe je met Microsoft Azure, op de flexibele en hybride manier die het beste bij jouw organisatie past.

Meer lezen over hoe je snel en probleemloos naar de cloud migreert? Download het e-book, “Vereenvoudigde cloudmigratie”.

Waar moet je op letten?

Ieder finance bedrijf kan profiteren van kostenefficiëntie, schaalbaarheid, veiligheid en alle andere voordelen die de cloud biedt. Voor een succesvolle migratie moet je vooral goed letten op de volgende zaken: 

  • Formuleer je doelstelling(en) en maak een initieel cloud migratieplan. 
  • Beoordeel je on-premises omgeving (architectuur) om inzicht te krijgen in de workloads en applicaties die gemigreerd moeten worden. 
  • Voer de migratie op zo’n wijze uit, dat de onderbreking van processen en de impact op de organisatie zo gering mogelijk zijn. 
  • Start na de migratie meteen met het inrichten en optimaliseren van het beheer van cloud resources, voor een maximaal rendement

Voor de eerste stappen naar een succesvolle cloudmigratie kun je Microsoft’s Afvinklijst Cloudmigratie erbij pakken.

Vandaag jouw cloud journey starten?

Migratie naar de cloud hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste tools en ondersteuning zorg jij voor een snel en soepel migratieproject. Zo is ook jouw organisatie klaar voor de toekomst. Wij helpen je graag!

Laten we online meeten

Contactformulier

Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!