Microsoft Azure voor overheid

Ontdek de kracht van de cloud voor de overheidssector
Johan Biere
Lead Consultant Cloud, Infra & Apps

Zet burgers op de eerste plaats!

De overheidssector staat voor steeds grotere uitdagingen. Burgers met steeds hogere eisen en verwachtingen. Versnelde digitale transformatie als gevolg van COVID-19. Cybercriminelen die steeds geraffineerder worden. Steeds strengere regelgeving en verouderde systemen.

Stuk voor stuk actuele probleemstellingen waartegenover de overheidssector zich geplaatst ziet. Daardoor lijkt de burger soms zelfs ietwat naar de achtergrond te verdwijnen. Gelukkig kun je veel van deze uitdagingen te lijf met een migratie naar de cloud. Met een veelvoud aan (hybride) cloudoplossingen en geavanceerde datatechnologieën als AI, AR en ML zet jij jouw burgers weer daar waar zij horen: op de eerste plaats!

Van risicomanagement tot gegevensbeveiliging, de Azure cloud moderniseert jouw bedrijfsprocessen en helpt je om gegevensbronnen te combineren, slimme technologie te integreren en beter aan klantwensen te voldoen. Cloud computing levert de flexibiliteit, betrouwbaarheid en schaalbaarheid, om zowel compliant als concurrerend te zijn én te blijven.

Naar een datagedreven organisatie

Vanuit de Data Teams van Microsoft en InSpark merken wij dat er in de publieke sector een groeiende behoefte is aan sturing rondom de transitie naar een data gedreven organisatie. De vraag is, of je IT-afdeling voldoende kennis, inzicht en capaciteiten heeft om een perfecte data-oplossing neer te zetten.

Ook het platformbeheer, de bijkomende informatiebeveiliging en de continue monitoring zorgen ervoor dat de grens van de interne IT-capaciteit snel bereikt is. Hoe pak je dit aan en hoe zorg je ervoor dat er vanuit de gehele organisatie draagvlak wordt gecreëerd?

Samen met Microsoft, hebben wij een aantal lokale- en regionale overheden begeleid in deze transitie, middels het platform Managed Oxygen. Deze kennis en ervaring willen we graag delen.

Innovate Friday events | Overheid

Wil jij alle ins & outs van migreren naar de cloud, specifiek met praktijkcases voor de overheid? Wil je voorbeelden van de laatste overheidsinnovaties met Microsoft Azure? Klik dan snel even door op onderstaande cloud events, specifiek voor de overheid.

Een slimme cloudstrategie helpt

De gang naar de cloud staat of valt met een goed geformuleerde cloudstrategie. Het ideale toekomstbeeld? Een aanpak waarbij de cliënt altijd centraal staat. Service op maat: persoonlijke bankdiensten faciliteren en verbeterde interactie met de klant. Met intelligente cloud technologieën zoals AI en Machine Learning lukt dat.

Strategisch gezien zijn ook de versnelde innovatie en samenwerking met andere financiële dienstverleners, alsmede het stroomlijnen en schalen van al je diensten en processen, van groot belang. Met een solide cloudstrategie zorg je voor betere dienstverlening door connectiviteit, maar ook voor meer klanttevredenheid en versnelde innovatie.

Hoe verloopt het migratieproces?

Met voornoemde cloudstrategieën stimuleer je innovatie én verbeter je de kwaliteit van je financiële dienstverlening. Waar je ook bent in het digitale transformatietraject, door je gegevensstromen naar de cloud te brengen, zorg je voor een verbonden datahuishouding.

Maar hóé migreer je als finance organisatie naar de cloud? Dat doe je met Microsoft Azure, op de flexibele en hybride manier die het beste bij jouw organisatie past.

Meer lezen over hoe je snel en probleemloos naar de cloud migreert? Download het e-book, “Vereenvoudigde cloudmigratie”.

Waar moet je op letten?

Ieder finance bedrijf kan profiteren van kostenefficiëntie, schaalbaarheid, veiligheid en alle andere voordelen die de cloud biedt. Voor een succesvolle migratie moet je vooral goed letten op de volgende zaken: 

  • Formuleer je doelstelling(en) en maak een initieel cloud migratieplan. 
  • Beoordeel je on-premises omgeving (architectuur) om inzicht te krijgen in de workloads en applicaties die gemigreerd moeten worden. 
  • Voer de migratie op zo’n wijze uit, dat de onderbreking van processen en de impact op de organisatie zo gering mogelijk zijn. 
  • Start na de migratie meteen met het inrichten en optimaliseren van het beheer van cloud resources, voor een maximaal rendement

Voor de eerste stappen naar een succesvolle cloudmigratie kun je Microsoft’s Afvinklijst Cloudmigratie erbij pakken.

Vandaag jouw cloud journey starten?

Migratie naar de cloud hoeft niet moeilijk te zijn. Met de juiste tools en ondersteuning zorg jij voor een snel en soepel migratieproject. Zo is ook jouw organisatie klaar voor de toekomst. Wij helpen je graag!

Laten we online meeten

Contactformulier