Bing Chat Enterprise

De veilige versie van Chatgpt voor jouw organisatie

Eerder dit jaar introduceerde Microsoft een nieuwe versie van hun zoekmachine Bing, Bing Chat Enterprise. Enterprise is een versie van Bing Chat die speciaal is ontworpen voor bedrijven. Het biedt dezelfde AI-gestuurde chatervaring als de gewone Bing Chat, maar met extra functies voor gegevensbescherming en governance die specifiek zijn gericht op zakelijke gebruikers. Je kunt het dus zien als een beveiligde vorm van ChatGPT.

Bing Chat Enterprise AI-chatbot

Met Bing Chat Enterprise kunnen werknemers de AI-chatbot gebruiken voor werk gerelateerde taken zonder het risico dat gevoelige bedrijfsgegevens worden blootgesteld. Microsoft geeft aan dat gebruikers- en bedrijfsgegevens in Bing Chat Enterprise worden beschermd en dat deze gegevens niet buiten de organisatie schil kunnen komen. Chatgegevens worden niet opgeslagen en Microsoft heeft daardoor dus ook geen toegang tot deze gegevens. Daarnaast worden gegevens niet gebruikt om de onderliggende AI-modellen te trainen, wat bij andere chat-bots soms wel het geval is.

Waar kan Bing Chat Enterprise je bij ondersteunen?

Met Bing Chat Enterprise kunnen werknemers snel content genereren, gegevens analyseren of vergelijken, documenten samenvatten, nieuwe vaardigheden leren, code schrijven en nog veel meer. Voorbeelden van vragen waarbij Bing Chat Enterprise je kan helpen:

 • Snel inzicht in de implicaties van een beslissing, bijvoorbeeld: Wat zijn de voor- en nadelen van offline marketingstrategieën?”
 • Nieuwe dingen leren: Wat zijn de top 5 dingen die ik moet weten bij het beheren van een groot project?
 • Gegevens analyseren: Hoe verhoudt onze interne omzet prognose zich dan tot de gemiddelde groei bij concurrerende bedrijven?
  • Het samenvatten van werk-PDF’s: Geef een samenvatting van de bevindingen van dit interne cybersecurity-rapport en de top 3 zorgen
 • Het schrijven van betere code: Schrijf een reguliere expressie in Python die overeenkomt met e-mailadressen
 • Social media content genereren: Maak 5 social media posts over onderwerp x
 • En nog veel meer…

Voordelen van Bing Chat Enterprise ten opzichte van ChatGPT

 1. Gegevensbescherming en governance
  Het belangrijkste punt is natuurlijk de gegevensbescherming en governance. Bing Chat Enterprise is speciaal ontworpen voor bedrijven en biedt daardoor extra functies voor gegevensbescherming en governance die specifiek zijn gericht op zakelijke gebruikers.
 2. Integratie met Bing Search
  Bing Chat is geïntegreerd met Bing Search, waardoor het in staat is om miljarden websites te doorzoeken voor de meest nauwkeurige informatie om de vragen van gebruikers te beantwoorden. ChatGPT heeft alleen toegang tot trainingsgegevens van 2021 en eerder, wat soms resulteert in onnauwkeurige of verouderde informatie. (Vraag maar eens aan ChatGPT “Who rules England”)
 3. Beschikbaarheid op meerdere platforms
  Bing Chat is beschikbaar op meer platforms dan ChatGPT, waaronder Android, iOS en Skype. Dit maakt het gemakkelijker voor gebruikers om toegang te krijgen tot de AI-chatbot, ongeacht welk apparaat ze gebruiken.

Zelf met Bing Chat aan de slag?

Je vindt Bing Chat Enterprise rechtsboven in jouw Microsoft Edge browser bij het “Bing” logo. Je kunt ook zoeken op op bing.com/chat, hier heb je een full screen chat scherm. Wel heb je hiervoor een E3, E5, business standaard of premium licentie nodig. Eventueel is het beschikbaar voor andere gebruikers voor 5 euro per maand

Wil je extra advies over hoe je Bing Chat veilig in jouw organisatie kunt implementeren? Of heb je andere vragen over de toepassing van AI voor het verbeteren van je productiviteit? Neem dan contact met ons op!

Meer blogs

image description
Thomas ´t Hoen | AI Adoption Consultant
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Ik help je graag!
Neem contact op