Azure
“We hadden grote behoefte aan extra rekenkracht, flexibiliteit en schaalbaarheid en dat is dankzij de oplossing van InSpark gelukt”
Roel Swieringa
Informatiemanager bij Aevitae

Hoe een hybride cloudplatform winst in vele vormen oplevert

“Een stabiele en flexibele ICT-omgeving is een absolute voorwaarde voor onze bedrijfsvoering,” vertelt Roel Swieringa, informatiemanager bij volmachtbedrijf Aevitae. “Ons datacenter stond in ons pand in Heerlen, waar de grenzen van de koeling, energievoorziening en beveiliging bereikt waren. Tegelijkertijd blijft onze business groeien en hadden we grote behoefte aan extra rekenkracht, flexibiliteit en schaalbaarheid. We moesten actie ondernemen.”

Overzicht en regie

De applicaties van Aevitae maken veelal gebruik van Microsoft-technologie en een overstap naar de Cloud lag voor de hand. “Door de combinatie van eigen externe datacenters met een uitbreiding in de Cloud van Microsoft Azure kunnen we applicaties en workloads makkelijk heen en weer schuiven, zonder overzicht en regie te verliezen. Dat was een harde eis. We werken met privacygevoelige informatie, dus als de regels voor dataopslag of compliance veranderen, moeten we applicaties in de Azure Cloud weer snel binnen onze eigen omgeving kunnen halen.” Pascal Wenders, teamleider ICT bij Aevitae: “We profiteren optimaal van de snelle ontwikkelingen rondom de Cloud en hoeven dankzij Azure Site Recovery en Azure Backup zelf niet te investeren in hardware op een uitwijklocatie. Bij problemen in het datacenter werken we met een druk op de knop verder in de Cloud. Zo is de RTO teruggedrongen en verliezen we geen data of productiviteit.”

Geruisloze overgang

“De specialisten van InSpark vertaalden onze activiteiten en wensen een-op-een naar het design. Een big bang-migratie was voor ons geen optie, medewerkers en klanten mogen níets merken van veranderingen aan de achterkant,” vertelt Swieringa. De deadline was dan ook keihard. “Aan het eind van het jaar is er altijd piekdrukte bij Aevitae, omdat consumenten dan van zorgverzekeraar veranderen. In die periode is een stabiele infrastructuur essentieel. InSpark combineert een hoog kennisniveau met veel flexibiliteit en pragmatisme en rondde de migratie naar de nieuwe omgeving vóór die topdrukte af.”

Aevitae - InSpark - im

Training on the job

Extra voordeel van de nieuwe hybride oplossing is dat de Azure Cloud een logische uitbreiding van het externe datacenter is. Wenders: “Het beheer is centraal ingericht. Daarom kunnen we de gehele omgeving heel effectief monitoren met een klein team. Het helpt enorm dat we als ICT-afdeling nauw betrokken waren bij de migratie. Door deze training on the job weten we steeds wat er speelt.” Ook Swieringa is in zijn element: “Het opzetten van een ontwikkel- en testomgeving gaat razendsnel en de time-to-market van applicaties en wijzigingen is aanzienlijk korter. Onze innovatiekracht is sterk gegroeid.”

De keuzes die we samen met Aevitae maakten

  • Een hybride cloudoplossing met twee nieuwe datacenters bij externe partners en een dedicated koppeling met de public cloud van Microsoft Azure op basis van ExpressRoute.
  • De nieuwe externe datacenters zijn ingericht met hardware op basis van HPE APC, inclusief Hyper-V virtualisatie, connectiviteit en storage.
  • Aevitae nam afscheid van de traditionele back-up, disaster recovery en uitwijklocatie: deze zaken zijn automatisch geregeld met Azure Site Recovery en Azure Backup.

En tot slot: nog wat achtergrond over dit project

Aevitae staat garant voor de professionele afhandeling van collectieve en individuele werkgevers- en werknemersvoorzieningen zoals zorg-, schade- en inkomensverzekeringen. Dit doen ze met 150 medewerkers. Deze compacte organisatie heeft dus heel wat data te verwerken. Swieringa: “We staan voor efficiënte processen en goede service. En doordat ze continu moeten anticiperen op nieuwe producten en wet- en regelgeving, is snel schakelen onze tweede natuur geworden.

SHARE
Gijs Huisman

Klant Succes Manager

Meer weten?
Benieuwd hoe we de ICT binnen jouw organisatie naar een hoger niveau kunnen tillen?
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!