Azure Managed Services Microsoft 365 Modern Workplace
“Dankzij de samenwerking met InSpark zijn al onze medewerkers wereldwijd veilig voorzien van de juiste systemen. Dat schept lucht voor IT’ers: wij kunnen ons bezighouden met wat onze core business ten goede komt.”
Pascal Blom
Manager IT & Data Intelligence bij Ampelmann Operations

“Het moet simpelweg supergoed geregeld zijn, ongeacht waar je werkt,” zegt IT & Data Intelligence-manager Pascal Blom van Ampelmann Operations, wereldleider in walk-to-work-oplossingen voor de offshore-industrie. De jonge en innovatieve organisatie wil de markt nóg breder veroveren. Met 400 medewerkers verspreid over de hele wereld is veel flexibiliteit op het gebied van IT een vereiste. “We waren zelf al gestart met het inrichten van de moderne werkplek, maar we misten aanvullende kennis en expertise. Dus hebben we InSpark gevraagd om ons te helpen en is de veiligheid van de omgeving nu ook goed op orde.” Een trusted advisor van InSpark kwam het afgelopen jaar maandelijks bij Ampelmann Operations in Delft over de vloer. Op die manier miste de organisatie niet de boot op het gebied van continue innovatie van razendsnel veranderende cloudplatformen.

Wereldwijd is veiligheid gewaarborgd

De moderne werkplek sluit naadloos aan bij de wensen en eisen van Ampelmann Operations. “We kunnen op een heel gemakkelijke manier al onze medewerkers wereldwijd te allen tijde voorzien van de juiste software en data. Voor het monitoren en dagelijks beheren van servers in Azure werken we met InSpark samen op basis van een managed servicescontract. De regie hebben we zelf in handen: ons tech-savvy team stuurt InSpark proactief aan, zodat ad hoc kan worden ingespeeld op de steeds veranderende behoeften.” Voor basic IT-vraagstukken hoeft Ampelmann Operations het niet buiten de deur te zoeken. “We hebben veel hoogopgeleide medewerkers, dus de vragen díe we hebben, zijn over het algemeen complexer van aard. InSpark heeft op verschillende terreinen specialisten in huis. Heel fijn.”

Zorgeloos aan het werk

Het voldoen aan alle veiligheidseisen is niet alleen ingegeven vanuit het kader van wet- en regelgeving, het levert Blom en zijn team vooral rust op. De data zijn gegarandeerd veilig, zonder dat zij daar zelf veel tijd aan kwijt zijn. En dat houdt niet alleen de beheerkosten laag, ze kunnen nu ook de focus leggen op het optimaal gebruikmaken van het data warehouse dat zij in Azure hebben staan. “In ons data warehouse ontsluiten we onder andere externe bronnen en combineren die met onze AX data. Daar bouwen we dashboards en reports op. Dit geeft ons veel informatie over lopende projecten en potentiële opdrachten, dus die gegevens zijn voor ons letterlijk van wereldbelang.”

Snel opschakelen

Ook de schaalbaarheid was voor Ampelmann Operations een reden om over te stappen naar de cloud. “We hebben nu de ruimte om op kleine schaal proof of concept-projecten te starten. Als ze succesvol zijn, kunnen we snel opschalen. Dat is organisatiebreed vaak onze werkwijze: het begint met een idee waarvan we een prototype testen. Als het aansluit bij wat we ervan verwachtten, pakken we door en zetten het in productie. Dat doen we met onze productlijn en nu ook met onze IT. Op die manier faciliteren we de groei van het bedrijf.”

Hoe Ampelmann Operations en InSpark de samenwerking vormgeven

  • Projectmatig verhogen van de security van devices en data.
  • Innovatie en doorontwikkeling op het gebied van Azure, Intune, Azure Active Directory, cloud security en Office 365.
  • Een managed servicescontract: InSpark monitort en beheert servers in Azure.

Over Ampelmann Operations

Ampelmann Operations is wereldleider in walk to work-oplossingen voor de offshore-industrie. De teller staat (in januari 2019) op meer dan 4,8 miljoen transfers van mensen en ruim 9 miljoen kilo vracht. In tien jaar tijd groeide Ampelmann Operations van een start-up gelieerd aan de TU in Delft uit tot een ongelooflijk internationaal succes. Door het vernieuwende karakter loopt de organisatie voorop in de industrie, maar ook op het gebied van IT blijft Ampelmann Operations niet achter. Innovatie helpt het werk – in alle uithoeken van de wereld – zo snel, veilig en kosteneffectief mogelijk uit te voeren.

SHARE
Dave van Lier

Klant Succes Manager

Ook zo’n ambitie in je eigen organisatie?
Dave vertelt je graag meer over de mogelijkheden voor jouw organisatie.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!