Azure Microsoft 365 Modern Workplace Retail Security
"In een extreem snel veranderende bedrijfsomgeving met geheel nieuwe, digitale afzetkanalen is het zaak om altijd wendbaar en flexibel te zijn. Willen we ons marktaandeel uitbouwen, dan moeten we nóg wendbaarder en dús mobieler worden in de manier waarop we werken en zaken doen."
Edwin Idema
IT Manager bij ASICS EMEA

Data on demand, anytime, anywhere!

Flexibiliteit. De wereld kan niet meer zonder, wérkt niet meer zonder. De kunst bij zoveel wendbaarheid: de balans houden tussen werk en ontspanning, tussen topprestatie en rustfase. Die balans bereik je wanneer je alles wat je wílt doen, ook daadwerkelijk op het door jou gekozen moment kúnt doen: op je persoonlijke topmomenten. Daarmee is de behoefte aan totale mobiliteit geboren. En in de sportwereld van ASICS is deze mobiliteitsbehoefte zo mogelijk nóg prominenter aanwezig.

ASICS onderzocht hoe en op welke momenten medewerkers hun werk het beste kunnen uitvoeren. “We moeten onze medewerkers de vrijheid en de mogelijkheid geven hun gegevens anytime, anywhere te raadplegen en te delen,” zegt Idema. Het onderzoek resulteerde in het ASICS-programma ‘Modern Workplace’, dat de totale mobiliteit van alle medewerkers, gepaard gaande met perfecte databeveiliging, tot doel heeft.

In een cloud-gebaseerde toekomst is mobiliteit troef

“Vóór ons zien we een volledig cloud-gebaseerde toekomst. Een toekomst waarin we op elke gewenste locatie met elk gewenst apparaat willen én kunnen werken,” aldus Idema. “Medewerkers verwachten deze mate van mobiliteit. We moeten daarom de dataveiligheid op ieder moment en op ieder apparaat kunnen waarborgen. Daarnaast wensten we de implementatie van het mobiliteitsscenario op IT-niveau vereenvoudigen. Om die reden wilden wij ons op één enkele cloud-leverancier concentreren.”

Na het bijwonen van een InSpark-presentatie over Enterprise Mobility + Security (EMS) werd het Idema duidelijk, welke enorme meerwaarde de geïntegreerde beveiligingsopties in EMS, Office365 en het Windows10 voor de organisatie hebben. “We besloten om onze nieuwe manier van werken met Microsoft EMS te realiseren en deze oplossing samen met InSpark te implementeren, omdat meteen duidelijk was dat zij, als full service partner van Microsoft, alle benodigde kennis en ervaring in huis hebben. InSpark biedt ons ondersteuning op alle vlakken en netwerklagen.”

In de wolken met Azure Cloud

Alle ASICS regio’s – Azië, EMEA, Australië en Amerika – zijn met elkaar verbonden middels het Microsoft Azure cloudplatform. ASICS EMEA heeft nu samen met InSpark haar productiviteitsplatform gestandaardiseerd en de Modern Workplace oplossing geïmplementeerd. Om ook het hardwarebestand van de organisatie voor cloudgebruik te standaardiseren, zet ASICS EMEA inmiddels zo’n 800 Microsoft Surface-apparaten in. “Ons aanbod van Surface-devices voorziet in de behoeften van al onze medewerkers, van marketing tot verkoop, van productiemanagement tot de design-afdeling. Eind 2018 zullen we ongeveer 1.100 Surface-apparaten operationeel hebben,” zegt Idema.

Binnen EMS gebruikt ASICS EMEA Microsoft Intune om het bestaande apparatenbeheer  te vervangen. “Nu kunnen we onze waardevolle data optimaal beschermen, ongeacht waar de databronnen zich bevinden.”

Gebruikersgemak en top beveiliging

“Wij vertrouwen volledig op EMS in combinatie met de Windows10 Surface-apparaten. EMS levert ons een stabiel platform, dat vertrouwelijke data – zoals nieuwe designspecificaties, klantencontracten en accountplannen – ook in een mobiele omgeving beschermt,” zegt Idema. “EMS combineert de in Office365 ingebouwde beveiligingsfuncties met de mogelijkheid om alle bestanden te classificeren, te labelen en te beschermen. We hebben veel afdelingen en medewerkers die documenten naar buiten de regio sturen. Met EMS is onze algehele veiligheidspositie sterk verbeterd.”

De EMS-component Azure Active Directory wordt door ASICS EMEA ingezet voor het identiteits- en toegangsbeheer. “Voorheen vonden onze medewerkers multifactor-authenticatie (MFA) maar lastig. Sinds we op EMS zijn overgestapt, kan met één enkele aanmelding (single sign-on) toegang verkregen worden. Toen vonden ze het ineens heel gemakkelijk om te gebruiken,” aldus Idema. Hardware hoeft nu ook niet langer centraal aangeschaft en geïnstalleerd te worden. Werknemers kunnen nu zelf hun eigen, vertrouwde mobiele apparaten – zoals telefoons en tablets – lokaal registreren via het bedrijfsportaal.

Productiviteit door mobiliteit

“De waarde van de verhoogde mobiliteit is vooral zichtbaar bij onze verkoopmedewerkers,” zegt Markus Hupach, Director of Sales ASICS EMEA. “Ik wil geen verkopers op kantoor zien; ze moeten onderweg zijn, bij onze klanten zitten. Met hun Surface-apparaten – beschermd door Intune – hebben zij op elk moment toegang tot presentaties en inventarisinformatie, en kunnen ze zelfs ter plekke bestellingen op te nemen. En dat allemaal zonder ook maar één keer terug te hoeven keren naar kantoor.”

Met deze vrijheid van werkplekkeuze benadert ASICS productiviteit op een geheel nieuwe wijze. Processen worden gestroomlijnd. Afdelingen werken beter samen. Mensen stellen zich veel vaker met elkaar in verbinding en verbeteren zo hun teamwork.

ASICS – synoniem voor topprestaties door wendbaarheid

In 1949 begon Kihachiro Onitsuka, de oprichter van ASICS, in zijn woonkamer in Kobe (Japan) met de productie van basketbalschoenen. Sindsdien hebben de technologisch innovatieve sportartikelen van ASICS voor mensen over de hele wereld de deuren geopend naar een gezonde, mobiele levensstijl.

Met Azure Cloud, EMS en Intune is ASICS erin geslaagd om één grote, ultramoderne, globale werkplek te creëren. Samen met InSpark heeft ASICS EMEA haar mobiliteitsdoel behaald. Collega’s in de VS en Australië hebben de Europese mobiliteitsstrategie inmiddels ook opgemerkt en zijn zeer geïnteresseerd. De globale EMS-strategie is opgestart: het is het begin van volledige én veilige mobiliteit in de gehele ASICS-organisatie.

SHARE
Gijs Huisman

Klant Succesmanager

Meer informatie?
Ik ga graag het gesprek met je aan.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!