Database Modernization Workshop

Maak je databases snel en doeltreffend cloud-klaar
Johan Biere
Lead Consultant Cloud, Infra & Apps

Databases en applicaties naar de cloud migreren is tegenwoordig pure noodzaak voor moderne, datagebaseerde, innovatieve organisaties. Om een dergelijke cloud migratie in goede banen te leiden, is de expertise van databasespecialisten onontbeerlijk.

Hoe kun je de kennis die al aanwezig is in je organisatie, uitbreiden naar cloud databases, architectuur en migratietools? En hoe leer je op welke wijze je gebruik kunt maken van de nieuwste mogelijkheden om meer bedrijfswaarde te genereren? Dat doe je met onze virtuele Database Modernization in a day Workshop.

Door een end-to-end visie op databasemodernisering te geven, helpen we jou om de materie beter te begrijpen en de juiste beslissingen te nemen voor de cloud migratie van jouw datacenters en applicaties. Daarbij staan kostenreductie, innovatie en het maximalisatie van bedrijfswaarde centraal. Zo kun je ook jouw business op efficiënte én gecontroleerde wijze migreren.

In één dag alle nodige migratie-expertise

Met onze workshop leer je niet alleen binnen één dag hoe je jouw databases (en apps!) tegen de laagste kosten in de cloud laat draaien, maar óók welke migratietools je in jouw specifieke architectuur kunt inzetten. De in deze workshop overgebrachte kennis verandert je business mindset en laat je zien hoe je door migratie de bedrijfswaarde kunt verhogen.

Deze workshop helpt je om:

 • de migratiematerie te begrijpen en alle daarvoor benodigde kennis op te doen
 • een end-to-end visie op databasemodernisering te ontwikkelen
 • jouw datalandschap te inventariseren (d.m.v. een database assessment en hands-on lab m.b.t. de diverse Microsoft producten, services en oplossingen)
 • de juiste beslissingen te nemen, bijvoorbeeld over de beschikbare migratietools
 • een migratiestrategie en een gedegen plan van aanpak op te stellen

Database Modernization roadmap

De Database Modernization Workshop voorziet je van concrete voorstellen voor de verbetering en innovatie van jouw business. Samen met onze experts ontwikkel je een roadmap voor de transitie van on-premise datacenters en applicaties naar de cloud. Zo zie je ook direct of er in technologie of juist in architectuur en/of strategie geïnvesteerd dient te worden. De roadmap zorgt ervoor dat je inzicht hebt in alle stappen die noodzakelijk zijn voor een meer data-gedreven manier van werken en denken.

Programma (1 dag)

 1. Achtergronden en klantcases
  Waarom migreren organisaties en klanten naar de cloud?
 2. Theorie en praktijk
  Wat zijn de migratiemogelijkheden en wanneer zet je welke middelen in? Wat zijn de meest recente en efficiënte Azure database services?
 3. Whiteboarding sessie
  Ontwerp jouw cloud gebaseerde database-architectuur op basis van een realistisch, geoptimaliseerd scenario; wanneer gebruik je IaaS, IaaS++ en/of PaaS? Wat zijn de voordelen van Azure Hybrid en welke capaciteiten reserveer je?
 4. Hands-on lab & demo
  Het aanmaken en inrichten van een cloud-database (provisioning), incl. demonstraties
 5. Database migratietools
  Welke hulpmiddelen (van Microsoft als ook van derden) bestaan er voor database migratie? Een overzicht van o.a. Database Migration Assistant, Database Migration Service, en 3rd party assessment tools.
 6. Hands-on lab & demo
  Gebruik van de database migratietool in de praktijk met demonstraties
 7. Discussie:
  Overweging van innovaties en nieuwe waarde toevoegende mogelijkheden.
Inschrijven?

Interesse in onze virtuele Database Modernization in a day? Neem dan contact op en we plannen graag een ander moment!

Aanmelden 7 januari 2021

Event inschrijving

Neem contact op

Contactformulier