Enterprise App Management

Uit onderzoek van het Microsoft Digital Defense Report is gebleken dat het up-to-date houden van het applicatielandschap een uitdaging blijkt voor bedrijven en hun IT-afdelingen. Hierdoor blijven kwetsbaarheden die in de applicaties zitten onopgelost en kan dit voor beveiligingsrisico’s zorgen. Het goed bijwerken van applicaties en deze up-to-date houden is dan ook een van de belangrijkste onderdelen binnen een organisatie, hierdoor zijn bedrijven minder vatbaar voor cyberaanvallen. 

Intune Enterprise App Management 

Binnen de Microsoft Intune Suite heeft Microsoft hier nu een antwoord op door met een oplossing te komen voor het gemakkelijk beheren van third-party applicaties. Namelijk een add-on genaamd: Intune Enterprise App Management.  

Het onderhouden van applicaties van verschillende leveranciers en ervoor zorgen dat ze allemaal actueel zijn, is tijdrovend en lastig. Beheerders kunnen hier uren aan besteden terwijl organisaties behoefte hebben aan een gemakkelijke en efficiënte manier om hun applicaties van derden te beheren. 

Met Enterprise App Management kunnen beheerders het beheer van applicaties vereenvoudigen via een veilige en door Microsoft onderhouden catalogus met applicaties. Dit vermindert de tijd die beheerders besteden aan het beheren van applicaties en het up-to-date houden hiervan. Met deze oplossing kunnen beheerders efficiënt oplossingen implementeren voor kwetsbare applicaties en ervoor zorgen dat alle applicaties up-to-date worden gehouden vanuit Intune. Bij het beheren van applicaties moet vooral gedacht worden aan: 

 • Automatisch updaten van software
 • Publiceren van software
 • Bijwerken van software
 • Beveiligen van het systeem
 • Monitoren van apparaten

Applicaties beheren

Binnen de Enterprise App Management is het mogelijk om een keuze te maken uit een uitgebreide catalogus van Microsoft- en third-party-applicaties zoals te zien in de afbeelding hieronder. Vanuit de Intune admin center portaal kun je nieuwe applicaties toevoegen, publiceren en bijwerken. De metadata van de applicatie zal automatisch worden gevuld en is ook aan te passen bij het maken van de applicaties. Hiermee kun je vanaf nu veel tijd besparen en is het gemakkelijker applicaties te beheren die binnen de organisatie aanwezig zijn. 

 

Enterprise App Catalog app te selecteren als nieuwe App Type bij het toevoegen van een Windows apps. 

 

Catalogus met beschikbare third-party apps. 

Automatisch bijwerken van applicaties

 • Applicaties zoals Google Chrome worden ondersteund voor automatische updates
 • De applicaties worden automatisch bijgewerkt volgens het leveranciersproces, waardoor ze altijd up-to-date blijven
 • Binnen Intune hebben beheerders de mogelijkheid om dit te beheren, zoals het selecteren van een minimumversie
 • Intune zorgt ervoor dat je op de minimumversie blijft, maar het zal ook detecteren als er een nieuwere versie is geïnstalleerd
 • Beheerders kunnen eenvoudig de geïnstalleerde versie op het apparaat bekijken en een overzicht krijgen van de geïnstalleerde applicaties

  Handmatig bijwerken van applicaties 

  • Beheerders hebben de mogelijkheid om een specifieke versie te kiezen
  • Intune zorgt ervoor dat je op deze versie zit
  • Het is eenvoudig zichtbaar in het overzicht van de aangemaakte applicaties wanneer er een update beschikbaar is
  • Beheerders hebben de mogelijkheid om de uitrol van updates te beheren
  • Beheerders kunnen de statistieken van de geïnstalleerde versie bekijken in een overzichtelijk rapport

  Beveiligingsrisico’s en kwestbaarheden

  Het is met Enterprise App Management gemakkelijk risico’s af te zwakken en direct updates toe te passen van applicaties wanneer er beveiligingsrisico’s zijn gevonden. Het is een eenvoudig proces voor het bijwerken van applicaties doordat er een uitgebreid overzicht is van alle applicaties die een update nodig hebben. Binnen Intune is er een catalogus van applicaties waarin wordt weergegeven wat de beschikbare updates van de geïnstalleerde applicaties zijn en of deze nog geüpdatet kunnen worden naar een nieuwere versie.  

  Hiermee worden de handmatige handelingen om applicaties bij te werken aanzienlijk verminderd, waardoor beheerders minder snel fouten kunnen maken en minder werk hebben aan het onderhouden en bijhouden van het applicatie landschap. 

  Meer weten over Enterprise App Management 

  Het beheren van je applicatie landschap wordt met de add-on Intune Enterprise App Management vereenvoudigd, overzichtelijker en veiliger. Doordat je uit een catalogus van Microsoft- en third-party-applicaties kan selecteren, wordt het beheer aanzienlijk verminderd. Met het automatisch en handmatig bijwerken van applicaties kun je je applicatie landschap up-to-date houden en waar nodig aanpassen. 

  Rene Willems
  image description
  Rene Willems | Modern Management & Virtual Desktop consultant
  Meer informatie
  Zou je graag meer willen weten over de implementatie en het gebruik van deze add-on of de Intune Suite? We staan je graag te woord en helpen je graag op weg! Neem contact op met een InSpark consultant.  
  Neem contact op