Expert Talk - Compliance Manager

Het voldoen aan wet- en regelgeving als AVG en de BIO is voor vele organisaties een uitdaging. Zeker wanneer we het hebben over cloud-technologie en de hoeveelheid informatie die dagelijks wordt gemaakt en verwerkt. Grip krijgen en houden op de compliance van (Microsoft) cloud omgevingen is complex en een uitdaging. De Microsoft Compliance Manager ondersteunt organisaties hierbij.

De Compliance Manager, onderdeel van Microsoft Purview, biedt inzage in vele internationale wet- en regelgeving als de ISO27001 en componenten van de NIST 800:53. Daarnaast geeft deze Compliance Manager een helder overzicht van de maatregelen die zowel de organisatie zelf als Microsoft moet inregelen om te voldoen aan wet- en regelgeving. Voor Microsoft 365 wordt een groot deel hiervan al door de Compliance Manager automatisch gedetecteerd.

Albert Hoitingh en Jasper Oosterveld nemen je mee in wat de Compliance Manager is en waar je deze voor kunt gebruiken. Ook lichten ze een tipje van de sluier toe over de BIO-wetgeving.