InSpark is benoemd tot Microsoft Entra ID governance product launch partner!

InSpark is benoemd tot Product Launch Partner voor Entra Identity Governance. Door deze samenwerking is InSpark nu jouw ‘go to-expert’ voor vragen of uitdagingen als het gaat om Entra Identity Governance of Identity Governance. Met onze diepgaande kennis en ervaring op het gebied van identiteitsbeheer kunnen we jouw organisatie krachtig advies geven over het implementeren van Identity Governance in jouw omgeving en je ondersteunen om van ‘Zero-to-Hero’ te gaan of bestaande Identity & Access Management (IAM) point solutions te vervangen .

Als ‘Product launch partner’ werken we nauw samen met de Microsoft productteams van Identity Governance. We nemen actief deel aan tal van private previews om feedback te geven op basis van onze praktijkervaring. Daarmee kunnen we de functies van Microsoft producten voor identiteitsbeheer verbeteren, nieuwe ideeën aandragen, bugs rapporteren en daarmee onze klanten voorzien van productupdates.

Waarom is Identity Governance belangrijk?

Identity Governance is cruciaal in de huidige digitale wereld en een fundamenteel onderdeel van de zero-trust architectuur die bedrijven (moeten) adopteren. Helaas zien we nog steeds dat veel organisaties geen geautomatiseerde provisioning van accounts hebben en daarmee ook geen gestructureerd proces van joiner, mover en leaver als onderdeel van de zero-trust-architectuur. Dit brengt niet alleen een groot beveiligingsrisico met zich mee, maar ook hogere kosten en administratieve lasten voor deze bedrijven.

Door een Identity Governance-proces te implementeren met behulp van Microsoft Entra Identity Governance, kun je dit proces stroomlijnen en ervoor zorgen dat de inrichting van accounts, het beheer van de levenscyclus van accounts en het beheer van de levenscyclus van toegang volledig geautomatiseerd is.

Dit biedt organisaties een betrouwbaar proces en zorgt ervoor dat HR de bron van waarheid is. Voor organisaties is dit een aanzienlijke verhoging van de veiligheid, aangezien mensen op het juiste moment hun account kunnen gebruiken en daarmee ook de juiste toegang hebben om hun werk te doen. Bovendien zijn IT-beheerders verlost van routinetaken en kunnen ze zich concentreren op het aanbrengen van verbeteringen en functies in het bedrijf.

Onze aanpak

We begrijpen dat het implementeren van Identity Governance een complex proces kan worden. We hebben daarom praktische oplossingen ontwikkeld om het proces te vereenvoudigen. Onze aanpak omvat het opsplitsen van het Identity Governance traject in verschillende fasen. Door het stap voor stap te doen, zorgen we voor een soepele en efficiënte implementatie en transitie door gebruik te maken van:

 • Identity Governance readiness assessmentwaarin we kijken naar de huidige status van jouw omgeving.
 • Identity Governance workshopswaarin we de mogelijkheden van de Identity Governance functies laten zien en samen beslissen over jouw weg vooruit.
 • Identity Governance acceleratorswaarin we verschillende stappen hebben geautomatiseerd voor een automatische op code gebaseerde implementatie.

Met bovenstaande leveren wij sneller resultaat en vereenvoudigen wij het proces voor jou en daarmee baseren en versnellen wij jouw organisatie op één of meerdere van de volgende punten:

 • De huidige staat van jouw omgeving
  Op basis van onze beoordeling hebben we de ‘pijnpunten’ in jouw omgeving gemarkeerd die moeten worden opgelost voordat je doorgaat met de Identity Governance implementatie.
 • Geautomatiseerd aanmaken of bijwerken van gebruikersaccounts
  We maken HR de bron van waarheid met de verschillende nieuwe en bestaande Entra ID productfuncties.
 • Geautomatiseerde on- en offboarding van gebruikers
  Zorg ervoor dat eindgebruikers automatisch op tijd aangemaakt of verwijderd worden met de bijbehorende machtigingen door gebruik te maken van Entra ID Lifecycle Workflows.
 • Geautomatiseerde Mover-flows
  Ervoor zorgen dat gebruikers die wisselen van functie of afdeling binnen het bedrijf nieuwe rechten krijgen toegekend of ontnomen op basis van Entra ID Dynamic Groups, Entra ID (dynamische) toegangspakketten of Entra ID Access Reviews.
 • Single Sign-on voor applicaties van derden
  Maak van Entra ID het identiteitscontrolevlak door uw applicaties te verbinden met Entra ID.
 • Geautomatiseerde provisioning in applicaties van derden
  Entra ID de bron van waarheid maken voor jouw applicaties van derden door SCIM-provisioning in te schakelen of de ECMA-connector te gebruiken.
 • Beheerdersaccounts beschermd door just-in-time least-privilege
  Zorg ervoor dat het just-in-time least privilege-concept aanwezig is voor jouw beheerdersaccounts met Privileged Identity Management voor Microsoft 365- en Azure-resources.

Meer weten hierover?

Hebben we jouw interesse gewekt of heb je vragen? We staan je graag te woord en helpen je graag op weg met Entra ID Governance! Neem dan contact op met pim.jacobs@inspark.nl of jelmer.vorstenburg@inspark.nl.

Klik hier voor meer informatie over wat we doen binnen de volledige Entra-suite! Meer lezen over hoe je kunt starten met Entra ID Governance? Klik dan hier.

Meer blogs

image description
Pim Jacobs | Principal Consultant
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Ik help je graag!
Neem contact op