3 oktober 2017

KPN is overeengekomen om QSight IT Holding B.V. (“QSight IT”) over te nemen. QSight IT is een vooraanstaand leverancier van managed security services en public cloud consultancy in Nederland. De overname is in lijn met de strategie van KPN om te groeien in security en public cloud consultancy en zijn positie als toonaangevende security service provider in Nederland verder te versterken.

QSight IT biedt een breed serviceportfolio op het gebied van managed security services, waaronder 24×7 proactieve bewaking tegen cyberdreigingen, operationeel beveiligingsbeheer en cloud consultancy. Het bedrijf bedient met ongeveer 250 hooggekwalificeerde professionals organisaties in de publieke en private sector en behaalde in 2016 een omzet van ongeveer 50 miljoen euro.

KPN is continu bezig zijn portfolio aan beveiligingsdiensten uit te breiden, zowel via organische groei als door middel van acquisities, zoals recentelijk met de overname van DearBytes in januari 2017. De overname van QSight IT is complementair met KPN’s huidige portfolio beveiligingsdiensten en versterkt zijn capaciteiten op het gebied van detection en prediction. Daarnaast zal de expertise van QSight IT op het gebied van cloud consultancy, het (publieke) cloud aanbod van KPN verbreden. Versterkt met deze overnames kan KPN alle klanten – van MKB tot grote corporates – een breed aanbod van hoogwaardige beveiligingsdiensten aanbieden.

“KPN beschouwt het als een strategische prioriteit om zijn klanten beveiligingsdiensten en -producten van het allerhoogste niveau te kunnen bieden,” zegt Eelco Blok, CEO van KPN. “Met de overname van QSight IT verwelkomen we een team hooggekwalificeerde beveiligings- en Microsoftprofessionals, aanzienlijke detection en prediction capaciteiten en een aantal grote bedrijven en organisaties als klant. Samen kunnen we onze klanten het volledige scala aan producten en diensten bieden, van prevention tot detection en prediction, die ze nodig hebben om hun ICT-netwerken, systemen en producten te beschermen.”

“QSight IT is er trots op te kunnen gaan samenwerken met KPN. De overname door KPN is een bevestiging van ons streven de beste te zijn in cybersecurity, en dat met een 100% Nederlandse basis.” Aldus Martijn Hakstege, CEO van QSight IT.

Afronding van de transactie is afhankelijk van de goedkeuring van de mededingingsautoriteit.

Voor meer informatie:

QSight IT
Jeffrey de Graaf
VP Marketing & Product Management
E-mail: jeffrey.de.graaf@qsight.nl
Tel: +31 615032075

InSpark
Laurens Frijters
Managing Director
E-mail: laurens.frijters@inspark.nl
Tel: +31 614420450

KPN Corporate Communications
Mediarelaties
Tel: (070) 4466300
No Fax: (070) 70 4466310
E-mail: press@kpn.com

Investor Relations
Tel: (070)  4460986
E-mail: ir@kpn.com

Formal disclosures: Royal KPN N.V.
Head of IR: Wouter Stammeijer
Inside information: No
Topic: KPN to acquire QSight IT

Over KPN

KPN is de toonaangevende leverancier van telecommunicatie- en ICT-diensten in Nederland en biedt consumenten vaste en mobiele telefonie, internet en televisie. Voor zakelijke klanten verzorgt KPN tevens volledig beheerde telecommunicatie- en ICT-oplossingen. KPN beheert met iBasis een efficiënte, op IP gebaseerde infrastructuur waarop wereldwijd wholesale-netwerkdiensten worden aangeboden aan andere operators.

Over QSight IT

QSight IT is een toonaangevende 100% Nederlandse IT specialist op het gebied van security, storage, networking en cloud. Ons aanbod omvat, naast het leveren en integreren van IT technologie, ook proactieve consultancy, support- en beheerdiensten. 24/7 beschikken wij over een Security en Network Operations Center, strategisch verspreid over meerdere locaties. Teams van security- en netwerkprofessionals mitigeren cyberdreigingen en managen IT kostenefficiënt. Daarnaast helpt QSight IT organisaties te voldoen aan wet- en regelgeving en normenkaders. Ons verleden ligt bij twee IT specialisten die binnen de vakgebieden security, storage, networking en cloud hun sporen verdiend hebben: Qi ict en Onsight Solutions. QSight IT neemt deel aan een dynamische en innovatieve wereld waarin we op een slimme en pragmatische wijze voorop lopen in het beveiligen en beschikbaar houden van informatie. Onze klanten kunnen hierdoor blijvend vertrouwen op hun primaire bedrijfsprocessen. Onder de QSight  IT Holding vallen de werkmaatschappijen Qi ict b.v. en Onsight Solutions b.v, (beiden handelend onder de naam QSight IT), InSpark b.v. en Qi4Talent b.v

SHARE
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!