Op deze blogs delen InSpark experts hun kennis


Wanneer je met of bij InSpark werkt, leer je automatisch van onze experts. De passie voor Microsoft zorgt ervoor dat we ook veel kennis delen via deze InSpark blog en de maandelijkse InSpark nieuwsbrief. Maar wist je dat een aantal van onze collega’s ook hun eigen blog hebben!? We delen graag 6 interessante blogs én een YouTube kanaal.

Django Lohn – MVP – Power Platform
Blog: https://knowhere365.space/

Django blogt graag over zijn ervaringen als Microsoft Consultant. Hij deelt nuttige ‘lessons learned’ en ‘best practices’. In zijn dagelijkse werkzaamheden houdt hij zich vooral bezig met het Power Platform (Power Apps, Power Automate, Power Virtual Agents, Power Pages en Dataverse). Door de naadloze integratie met Microsoft SharePoint, Microsoft Teams, Microsoft Exchange en Azure Active Directory raakt hij ook regelmatig die onderwerpen aan.


Sven van den Burg – API’s

Blog: https://apimagician.nl/

Maak kennis met API magician Sven! Hij deelt graag zijn kennis over applicatie integratie en modernisatie door middel van het gebruik van API’s. Zo schrijft hij bijvoorbeeld over de toegevoegde waarde van API’s voor security, automation, development en monitoring.

Wanneer je API’s en Azure combineert, zoals we bij InSpark doen, spelen oplossingen als API Management, App Services (Web App en Function App), AKS en Logic Apps een belangrijke rol. Sven deelt zijn ervaringen en tips op een luchtige manier op zijn blog om jou net zo enthousiast te maken over het gebruik van API’s.


Erwin de Kreuk – MVP – Data & AI

Blog: https://erwindekreuk.com

Zeg je Data & AI dan zeggen wij Erwin! Erwin is een gepassioneerde en zeer ervaren Microsoft Solution Architect, werkzaam als Lead Data & AI. Grote kans dat je hem al eens hebt horen spreken op één van de nationale en internationale data community evenementen.


Erwin blogt over alles wat met data in Azure te maken heeft. Hij behandelt voornamelijk de volgende onderwerpen vanuit een technisch perspectief: Azure Synapse Analytics, Azure Data Factory, Azure Databricks en Microsoft Purview. 


Albert Hoitingh – MVP – Compliance & Risk
Blog: https://alberthoitingh.com

Albert is met meer dan 20 jaar ervaring specialist op het gebied van Compliance & Risk. Dit is hedendaags ook voor Microsoft een zeer belangrijk onderwerp. Vanuit het Microsoft Purview platform binnen Microsoft 365 worden daarom veel en geavanceerde functies geboden voor onder meer informatiebeveiliging, informatiebeheer en het tegengaan van interne risico’s.  

Albert blogt over zowel de functionaliteit als technische onderdelen van deze functies. Vaak begeleidt hij de artikelen met een Youtube video. Bezoek Albert zijn blog om meer te lezen over Microsoft Purview Information Protection, Data Lifecycle Management, Insider Risk Management, de Compliance Manager en veel meer. 


Pim Jacobs – MVP – Identity & Security

Blog: https://identity-man.eu
Youtube: https://www.youtube.com/@techtalkdudes4995

Pim blogt graag over alles wat te maken heeft met Identity & Security op zijn blog. Het identity portfolio is de laatste jaren alsmaar belangrijker geworden binnen de Microsoft Cloud, een goede inrichting is dus van groot belang voor de beveiliging van jouw organisatie. Pim schrijft vaak meerdere blogs rondom eenzelfde onderwerp om dieper in te kunnen gaan op een onderwerp. In zijn blogs vind je hands-on voorbeelden die je (uiteraard op je eigen manier) direct kan toepassen.

Naast bloggen is Pim samen met oud collega Ronny de Jong ook actief op hun YouTube kanaal ‘TechTalk Dudes’ waar zij samen verschillende Identity & Security onderwerpen aanraken.

Volg Pim vooral om op de hoogte te blijven van ‘the latest & greatest’ omtrent Identity & Security.


Peter van der Woude – MVP – Management & Security
Blog: https://petervanderwoude.nl

Peter heeft een actieve en goed gelezen blog waarop hij zijn lezers wekelijks meeneemt in technische onderwerpen rondom het beheren en configureren van (moderne) werkplekken. De focus ligt op de mogelijkheden van Microsoft Intune en alle werkplekplatformen die van daaruit worden ondersteund. In zijn blogs lees je over nieuwe functionaliteiten, wat deze brengen, en hoe deze kunnen worden ingezet.

Meer blogs