Mede-oprichter en directeur Laurens Frijters vertrekt na 13 jaar bij InSpark

Hij wordt opgevolgd door Omar Benameur die per 1 mei 2021 start als directeur a.i.

Mede-oprichter en directeur Laurens Frijters, heeft na ruim 13 jaar besloten zijn werkzaamheden als directeur bij InSpark over te dragen.

Sinds 2017 maakt InSpark als dochteronderneming onderdeel uit van KPN. Zij zijn voor ons onder meer de incubator op het Microsoft portfolio en daarnaast de partner binnen KPN waar we Managed Azure aanbieden en managen. Sinds het voorjaar 2020 zijn we een nieuwe fase ingegaan met InSpark met het inpassen in de Cloud & Workspace ‘way forward’. Daarnaast maakt InSpark sinds 1 januari jl. onderdeel uit van de marketingafdeling van KPN Zakelijke Markt. In tegenstelling tot een aantal andere dochterondernemingen is er voor gekozen om InSpark als sterk zelfstandig merk te laten opereren in de markt. Nu is het tijd voor meer synergie zodat het InSpark portfolio aan alle klanten van KPN kan worden aangeboden.

Laurens Frijters over zijn aanstaande vertrek:

“Het is geen gemakkelijk besluit om InSpark te verlaten. Het was een voorrecht om als start-up door te groeien en uiteindelijk leiding te mogen geven aan dé Microsoft Cloud Incubator van Nederland. Met trots kijk ik terug op de afgelopen jaren en de resultaten die we samen hebben bereikt. Het is nu tijd voor een andere koers voor mijzelf en het management van InSpark. De komende maanden ga ik eerst genieten van een sabbatical. Ik weet nog niet wat daarna volgt, maar zeer waarschijnlijk ga ik verder met ondernemen.“

Marieke Snoep over het afscheid van Laurens:

“Ik wil Laurens hartelijk danken voor zijn bijdrage aan de ‘way forward’ en het opzetten en managen van InSpark. Laurens heeft een bijdrage geleverd aan de innovatie van ons portfolio en de versnelling van de digitale transformatie bij onze Cloud & Workspace klanten. Onder zijn leiding groeide InSpark als Cloud Incubator binnen KPN door tot ruim 160 professionals en een verdubbeling van de omzet. De afgelopen jaren is er door InSpark hard gewerkt aan ontwikkeling en levering van schaalbare managed cloud diensten. Daarmee speelt InSpark voor KPN een belangrijke rol in het partnership van KPN met Microsoft en de transitie van KPN als Modern Cloud Service Provider. Laurens is een ondernemer in hart en nieren en heeft een prachtig bedrijf neergezet waar hij nu een mooie toekomst aan heeft gegeven. Daar ben ik hem heel dankbaar voor.”

Over de benoeming van Omar Benameur zegt Marieke:

“Omar is a.i. aangesteld. Hij is in 1997 begonnen bij KPN Broadcast in Hilversum. Door de jaren heen was hij binnen KPN onder meer verantwoordelijk voor de introductie van Office 365, KPN EEN MKB en het partnership met Microsoft. Sinds een jaar is hij verantwoordelijk voor de P&L op Cloud & Werkplek. Omar heeft veel marktkennis en externe ervaring met het aansturen van cloud bedrijven. Ik ben blij dat hij het goede werk van Laurens gaat voortzetten. Hij gaat zorgen voor een goede verbinding tussen sales, innovatie en operatie met als doel klanten excellent te ondersteunen in hun cloud reis. Laurens gaat de komende periode overdragen aan Omar zodat hij op 1 mei 2021 aan de slag kan. Daarnaast treedt Birgit Stam toe tot het managementteam van InSpark. Zij gaat vanuit InSpark de processen en samenwerking met KPN verder stroomlijnen. Ik wens Omar en Birgit heel veel succes!”

Laurens Frijters