Microsoft Productivity Score

Investeer in de beste medewerkersbeleving

De noodzaak om te investeren in medewerkersbetrokkenheid

Medewerkers bepalen het resultaat van de organisatie. Om je organisatie als geheel beter te laten presteren, is het van essentieel belang dat je inzicht krijgt in de factoren die bijdragen aan de productiviteit en tevredenheid van medewerkers. De (digitale) werkplek van een medewerker heeft namelijk invloed op motivatie, gemoedstoestand en prestaties. Een blije medewerker heeft meer mentale middelen ter beschikking voor het echt belangrijke werk. Hierdoor neemt de focus toe en zal frictie en daarmee samenhangend uitstelgedrag afnemen. Immers: niets is zo frustrerend als een trage, niet goed ingerichte werkplek die niet aansluit bij de behoefte van de medewerker.

Uit onderzoek van Gallup blijkt dat slechts 34% van de medewerkers zich betrokken voelt bij de organisatie. Dat brengt een aantal risico’s met zich mee. Niet betrokken medewerkers zullen uiteindelijk de organisatie verlaten. Daarnaast vormen ze een bedreiging voor de ontwikkeling en groei van een energieke, daadkrachtige bedrijfscultuur.

Ronny de Jong

Expert Talk - Microsoft Productivity Score

Expert Talk - Microsoft Productivity Score

Onze collega’s Ronny de Jong en Kees da Silva staat uitgebreid stil bij de mogelijkheden van Microsoft Productivity Score.

BEKIJK EXPERT TALK

Microsoft Productivity Score

Maar: goed nieuws! Met de Microsoft Productivity Score wordt op basis van jouw Microsoft 365 data een scorecard opgesteld, die inzicht geeft in hoe jouw organisatie presteert in vergelijking met organisaties van vergelijkbare omvang en in jouw sector. Zo kun je via een gewogen score de productiviteit van jouw organisatie meten en meteen de stappen formuleren die je als organisatie kunt maken om die productiviteit te verbeteren.

Wat houdt de score precies in?

De score omvat:

 • Metrische gegevens om je te helpen zien hoe mensen Microsoft 365-producten gebruiken, om op verschillende platforms samen te werkenen te communiceren.
 • Inzichten over de gegevens om je te helpen kansen te identificeren en zo de productiviteit en tevredenheid van medewerkers te verbeteren.
 • Aanbevolen acties die je kunt ondernemen om de mensen in jouw organisatie te helpen Microsoft 365-producten efficiënt te gebruiken.

  Wij helpen organisaties snel op weg met het interpreteren van Productivity Score inzichten. Deze koppelen we aan onze opgedane ervaring, zodat we nog gerichter kunnen adviseren en/of concrete oplossingen kunnen aandragen. Hiermee kan jouw organisatie een voorsprong opbouwen op de concurrentie.

  In de Productivity Score wordt een onderscheid gemaakt tussen de gebruikerservaring van de medewerkers en de technologische ervaring van jouw organisatie. Daarover hieronder meer!

  Gebruikerservaring

  De gebruikerservaring geeft een inkijk in de wijze waarop medewerkers met elkaar samenwerken en communiceren. Gebeurt dit op een efficiënte manier? Wordt de werkplek optimaal benut? Aspecten die tegen het licht worden gehouden, zijn bijvoorbeeld: huidige manieren van documentsamenwerking, communicatiestijlen, op afstand werken en de vergadercultuur.

  Technologische ervaring

  De technologische ervaring geeft inzicht in de mate waarin een werkplek presteert. Beschikt deze over een betrouwbare verbinding en voldoende bandbreedte? Zijn de laatste updates geïnstalleerd? Is de opstarttijd van een werkplek, oftewel de tijd die het kost alvorens een gebruiker kan inloggen en zijn werkplek kan gebruiken, tevredenstellend? Op basis van deze inzichten kun je bijvoorbeeld beslissen om proactief een bepaalde werkplek te vervangen, of van een soft- en/of hardware-upgrade te voorzien.

  Met behulp van een benchmark bepalen we of de werkplek optimaal is ingericht en maken we knelpunten inzichtelijk. De diverse knelpunten – zoals een verminderde netwerk-, hardware- en/of softwarekwaliteit – die tot significante vertraging leiden, zijn niet langer verborgen en kunnen nu gericht worden aangepakt.

  Aan de slag met Productivity Score?

  Door deze scores op verschillende niveaus met elkaar te vergelijken, is het mogelijk om te destilleren waar middelen zoals software en hardware optimaal gebruikt worden en waar ruimte voor verbetering bestaat.Door die productiviteitskloof te dichten, stijgt de betrokkenheid en productiviteit substantieel.

  InSpark helpt je om tot een doelgericht actieplan te komen door beschikbare data en scores te analyseren en deze van de specifieke, voor jou relevante bedrijfscontext te voorzien. Door onze diepgaande Microsoft expertise en uitgebreide praktijkervaring weten wij het juiste antwoord op de meest voorkomende ‘probleemgebieden’.

  Laat ons het vliegwiel zijn voor de beste werknemersbeleving én meer productiviteit!

  Webinar: Endpoint Analytics - een eerste kennismaking

  Webinar: Endpoint Analytics - een eerste kennismaking

  Hoe start jij met jouw eigen Endpoint Analytics? Hoe zorg je er concreet voor dat jij de conditie van al jouw endpoints kent, dat deze veilig en functioneel zijn en dat de gebruikerservaring op jouw werkplek(ken) optimaal is?

  Bekijk webinar Endpoint Analytics

  Ronny de Jong
  Ronny de Jong | Principal Consultant Modern Workplace Foundation & MVP
  Ik help je graag verder
  Wil je aan de slag met Microsoft Productivity Score? Wij helpen je met configuratie, analyse en plan van aanpak!
  Neem contact op

  Microsoft Productivity Score FAQ

  • Wat is Microsoft Productivity Score?

    Met de Microsoft Productivity Score wordt op basis van Microsoft 365 data een scorecard opgesteld, die inzicht geeft in hoe jouw organisatie presteert in vergelijking met  organisaties van vergelijkbare omvang en in jouw sector. Zo kun je via een gewogen score de productiviteit van jouw organisatie meten en meteen de stappen formuleren die je als organisatie kunt maken om die productiviteit te verbeteren.

   Bekijk uitgebreide uitleg in deze video

  • Welke gegevens toont Microsoft Productivity Score?

   De score omvat:

   • Metrische gegevens om je te helpen zien hoe mensen Microsoft 365-producten gebruiken om op verschillende platforms samen te werken, te communiceren en te werken.
   • Inzichten over de gegevens om je te helpen kansen te identificeren om de productiviteit en tevredenheid van medewerkers te verbeteren.
   • Aanbevolen acties die je kunt ondernemen om de mensen in jouw organisatie te helpen Microsoft 365-producten efficiënt te gebruiken, zodat iedereen zijn best kan doen.

    Wij helpen organisaties snel op weg met het interpreteren van Productivity Score inzichten. Deze koppelen we aan onze opgedane ervaring, zodat we nog gerichter kunnen adviseren en/of concrete oplossingen kunnen aandragen. Hiermee kan jouw organisatie een voorsprong opbouwen op de concurrentie.

    In de Productivity Score wordt een onderscheid gemaakt tussen de gebruikerservaring van de medewerkers en de technologische ervaring van jouw organisatie.

   • Waarom Microsoft Productivity Score?

    Om gericht productiviteit te verbeteren en gebruikers beleving/ervaring te verhogen.

   • Hoe zet ik Microsoft Productivity Score aan?

    Binnen Microsoft 365 Admin zet je Productivity Score aan. Voor People Experience heb je een Microsoft 365 voor bedrijven- of Office 365 voor ondernemingen-abonnement nodig. Voor Technologie Experience heb je aanvullend een Microsoft Intune (Microsoft Endpoint Manager) abonnement nodig.