NCE: hoe ga je om met je oude Legacy licenties?

Ontdek de mogelijkheden van het nieuwe Microsoft licentiemodel

Vanaf januari 2024 zullen de bestaande Legacy licenties van Microsoft niet langer geldig zijn. In plaats daarvan wordt er een nieuw licentiemodel geïntroduceerd, namelijk het NCE licentiemodel. Hieronder vind je een overzicht van wat dit betekent voor jouw huidige licenties.

Wat betekent het nieuwe NCE licentiemodel?

Vanaf januari 2024 zullen de huidige Legacy-licenties niet meer verlengd worden. Dit betekent dat ze automatisch worden overgezet naar het NCE-model op de vervaldatum. Er is geen mogelijkheid om dit proces uit te stellen.

Wat is NCE nu eigenlijk?

Het NCE-licentiemodel is het nieuwe licentiemodel van Microsoft. Het biedt verschillende opties om licenties af te nemen:

  1. Maandcontract:
    Met dit contract worden de licenties maandelijks verlengd. Aan het einde van elke maand heb je de mogelijkheid om de licenties te wijzigen of te annuleren.
  2. Jaarcontract met maandelijkse facturatie:
    Met dit contract neem je de licenties voor een heel jaar af. Tijdens dat jaar kun je alleen het aantal licenties verhogen. Verlagen of annuleren van de licenties is alleen mogelijk aan het einde van het contract.
  3. Jaarcontract direct afkopen:
    Dit contract heeft dezelfde voorwaarden als het vorige, maar je ontvangt een eenmalige factuur voor het volledige bedrag.

Voor- en nadelen van contractperiodes

Microsoft zal de Legacy-licentie standaard omzetten naar een jaarcontract, maar je hebt altijd de vrijheid om je eigen keuze te maken. Het is belangrijk om het juiste contract te kiezen, omdat beide contracten voordelen en regels hebben waar je rekening mee moet houden.

Het maandcontract biedt flexibiliteit, omdat je elke maand het aantal licenties kunt aanpassen. Het nadeel is dat eventuele prijswijzigingen direct van toepassing zijn vanaf de volgende maand. Met een jaarcontract fixeer je de licentieprijs voor een heel jaar en krijg je standaard een korting van Microsoft. Maar tijdens dat jaar kun je alleen het aantal licenties verhogen, niet verlagen.

Deze voorwaarden en regels zijn ook van toepassing op non-profitlicenties. Vanaf januari 2024 zullen ook deze licenties worden overgezet naar het NCE-licentiemodel.

Meer informatie
Als je geïnteresseerd bent in een gesprek of meer informatie nodig hebt, neem dan contact met ons op!  Dan plannen we op korte termijn een Teams-call in.

Meer blogs

image description
Emile Smeets | Cloud Subscription Specialist
Meer weten over wat wij voor je kunnen betekenen? Ik help je graag!
Neem contact op