Power Platform: de belangrijkste updates van Microsoft Ignite 2020

Vorig jaar op Microsoft Ignite zagen we veel aandacht voor de opkomst van de Citizen Developer in de sessies over het Power Platform. Hiermee werd benadrukt dat het bouwen van moderne business applicaties (Business Apps) binnen iedereens handbereik ligt. Dit jaar zien we tijdens Ignite meer focus voor het Power Platform als dé verbindende schakel tussen de organisaties die de stap naar low-code/no-code applicatie ontwikkeling gaan maken en de organisaties die al gewend zijn aan pro-development.

Power Platform Updates Ignite Afbeelding6

In deze COVID-19 periode waarin vanuit huis werken een nieuwe standaard is geworden, zien we Microsoft Teams als de HUB voor teamwork, waarin allerlei soorten teams online met elkaar samenwerken zonder daadwerkelijk bij elkaar hoeven te zijn.

Microsoft Workplace Analytics

Door deze onwikkelingen zien we veel aandacht voor een nieuw soort Remote Work Platform, waarin individuen en organisaties optimaal een balans vinden in (online) digitaal samenwerken. Microsoft Workplace Analytics gaat hierbij een belangrijke rol spelen. Met de data die wordt verzameld over deze nieuwe manier van samenwerken, worden dynamische patronten blootgelegd, die organisaties kunnen helpen om meer agile te werken en de focus aan te scherpen. Microsoft heeft ook specifiek een Workplace Analytics voor Microsoft Teams aangekondigd. Hier is het mogelijk om bijvoorbeeld direct in Teams tijd te boeken voor projecten of meetings te verzetten wanneer ze overlappen met andere agendapunten.

Power Platform Updates Ignite Afbeelding8

Dit nieuwe digitale samenwerken zal de komende jaren alleen maar meer focussen op de low-code Enterprise application development:

Power Platform Updates Ignite Afbeelding9

Power Platform: de belangrijkste updates

Hierbij een greep uit de belangrijkste Power Platform updates die tijdens Ignite zijn :

  1. De integratie met Microsoft Teams als iedereens Digital Collaboration Hub is zo optimaal dat de gemiddelde medewerker niet eens Microsoft Teams hoeft te verlaten om Business Apps te maken dankzij de “embedded Power Platform” mogelijkheden. Je kunt snel tabs, apps, bots en meer maken binnen jouw eigen team. Power Platform Updates Ignite Afbeelding10
  2. Om deze Business Apps van jouw team de Enterprise waardige mogelijkheden te geven, is nu de volwaardige Common Data Service (dé database behorende bij het Power Platform) zonder extra Power Platform licenties in te zetten in de vorm van Project Oakdale
    • De Common Data Service kan veel beter omgaan met grote aantallen limieten, performance limieten, multi-level-security, role based access, AI integratie en veel meer in vergelijking met bronnen zoals Excel Online, SharePoint en zelfs (Azure) SQL. Power Platform Updates Ignite Afbeelding11
  3. Power BI wordt nog makkelijker bereikbaar als de plek voor data insights door meer te integreren met zowel Microsoft Teams als Microsoft Excel. Een beter te begrijpen en makkelijker mee te starten licentieplan Power BI Premium Per User hoort daar uiteraard bij! Power Platform Updates Ignite Afbeelding12
  4. Power Automate gaat nu na UI Flows nog verder met Robotics Process Automation (RPA) met de introductie van Microsoft Power Automate Desktop om RPA mogelijk te maken op elke desktop! Power Platform Updates Ignite Afbeelding13
  5. Application Lifecycle Management heeft de afgelopen periode al veel verbeterstappen doorgemaakt door oplossingen (Power Platform Solutions) steeds meer onderdelen (Components) te geven om migraties en beheer makkelijker te maken. Maar met de nieuwe volwaardige integratie met Azure API Management en GitHub geeft nu ook de IT Pro’s en Pro-Developers de mogelijkheid om in dezelfde keten te stappen waar de Business Apps gemaakt en beheerd te worden. “No-Code and Pro-Code Unite”
    Power Virtual Agents en het Azure Bot Framework lift mee op alle bovenstaande ontwikkelingen van het Power Platform om de nieuwe manier van gebruikerservaringen (Chat Bots) nog sneller en makkelijker neer te zetten!
  6. …one more thing! Er zijn nieuwe frisse iconen van de tools binnen het Power Platform en de architectuur:

Power Platform Updates Ignite Afbeelding14 Power Platform Updates Ignite Afbeelding15

 

Aan de slag met het Power Platform

Ben jij nou nieuwsgierig naar de mogelijkheden van het Power Platform binnen jouw organisatie? Of zou je gewoon eens willen sparren met een van onze experts op dat gebied? Dat kan! Neem bovenaan dit blog contact met ons op en wij helpen je graag verder. Zo kun je snel starten met het gebruik van het Power Platform.

 

 

 

Django Lohn

Lees verder

Meer informatie over het Power Platform?

Meer informatie over het Power Platform?

Met het Power Platform van Microsoft: PowerApps, Power Automate, Power BI en Power Virtual Agents, maken we jouw business processen sneller en eenvoudiger. Zonder enige vorm van maatwerk en zonder risico. Als eigenaar van de business processen, kun je deze verschillende apps eenvoudig zelf beheren en onderhouden. InSpark geeft je een quickstart bij het opzetten van de basis die nodig is, daarnaast ondersteunen we inhoudelijk bij de configuratie en bouw.

Ontdek het hier