Versnel de inzet van het Power Platform

Het Power Platform biedt een set aan tools waarmee je als organisatie voorop blijft lopen, door de bedrijfsprocessen optimaal te ondersteunen en continu te blijven verbeteren.

Voorbeelden van bedrijfsprocessen die gemakkelijk te automatiseren zijn:

  • HR/IT: in dienst treden van nieuwe medewerkers
  • Security: Melden van datalekken
  • Financiën: Investeringsaanvragen en declaratieaanvragen

Hoewel de “triple-A loop”: Analyze, Act, Automate de indruk wekt dat er een volgordelijkheid zit in hoe je deze tools moet inzetten, zien we in de praktijk vooral dat organisaties klein willen beginnen met processen die nog helemaal geen uitgebreide dataset hebben om te analyseren. Lees meer over deze triple-A loop op onze PowerApps, Flow en PowerBI pagina.

Snel resultaat boeken is belangrijk. We beginnen daarom ook vaak bij de quick wins / laaghangend fruit van de dagelijkse werkzaamheden. De Agile mindset sluit hier mooi op aan wanneer je in korte cycli / sprints tastbare resultaten wil hebben en in control wil blijven van zowel de volgorde als gewenste (extra) functionaliteiten:

Act

Kies een proces waar gegevens aangeleverd of verzameld moeten worden en giet dit in het informatiemodel van een PowerApp. Dit model moet je afstemmen met de andere schakels van deze procesketen. InSpark faciliteert PowerApp in a day workshops op jouw locatie, om je hierbij te helpen.

Zo ga je van diversiteit in verzamelen van informatie, naar uniforme gegevensstromen anytime -anywhere-any device.

Automate

Zodra helder is welke informatie door de hele procesketen heen van belang is, kijken we hoe we de werkwijze van de collega’s zo efficiënt en effectief mogelijk kunnen maken. Met de gegevens uit diverse informatiebronnen, wil je logica integreren in de PowerApp en handmatige handelingen automatiseren. Van een Microsoft Flow die bepaalde handelingen op basis van bepaalde business rules voor je uitvoert, tot een Microsoft Flow die beoordeelprocessen in gang zet via e-mails inclusief moderne approvals, tot een Microsoft Flow die gegevens op verschillende plekken up-to-date houdt.

Zo ga je van veel handmatig werk en ingebouwde controles met diverse handovers, naar gestroomlijnde geautomatiseerde processen.

Analyze

Zodra het proces is vormgegeven en de opslag van de relevante gegevens is geborgd, kun je via eenvoudige Rapportages en Dashboards betere beslissingen maken binnen de verschillende lagen van organisatie.

Je gaat van verspreid opgeslagen en ongestructureerde data, naar begrijpelike visualisaties in dashboards en reports.

Conclusie

Deze triple A loop kunnen wij op korte termijn vaak herhalen, om zo jouw businessprocessen te optimaliseren. Dit om ervoor te zorgen dat er binnen jouw organisatie blijvende verbeteringen worden doorgevoerd en processen op operationeel niveau blijven ontwikkelen. Zo blijf je als organisatie in de juiste versnelling om digitaal te transformeren. Ons motto: “Think big, start small, learn fast.” Wil jij meer weten over het Power Platform en wat dit voor jouw organisatie kan brengen? Neem dan contact met ons op, onder aan dit blog.

SHARE
Thijs Soepenberg

Consultant Modern Workplace Productivity

Meer weten?
Ik kan je samen met mijn team op weg helpen! Ik kom met plezier bij jullie koffie drinken voor een kennismaking.
Altijd up to date?
Blijf op de hoogte van de laatste innovaties. Geef aan welke mailings jij maandelijks wil ontvangen. Schrijf je nu in!